Jeugdwerk Jong Nederland Asten bestaat 75 jaar

Het jeugdwerk van Jong Nederland Asten bestaat dit jaar 75 jaar.

Jong Nederland hoopt extra uit te kunnen pakken tijdens verschillende activiteiten zoals een extra feestelijk Zomerkamp in Veldhoven.

Verder wil Jong Nederland later in dit jubileumjaar de verbouwde en vernieuwde blokhut feestelijk openen.

Het jeugdwerk is in 1947 ingeschreven bij de landelijke koepel van Jong Nederland. Het jeugdwerk is een onderdeel van Stichting Jong Nederland Asten en bestaat momenteel uit zo'n 70 leden tussen 4 en 18 jaar.

Iedere week komen de verschillende leeftijdsgroepen bij elkaar om te spelen, voor ontspanning en ontplooiing. Bij Jong Nederland kun je heerlijk spelen en ravotten volgens de pijlers Sport, Spel, Creativiteit en Buitenleven. Je leert op een speelse manier de kneepjes van bijvoorbeeld pionieren en vuur maken. Je leert samenwerken en je leert omgaan met de natuur. Ook is er veel tijd voor actieve spelletjes. Daarnaast worden elk jaar weekenden en een zomerkamp georganiseerd. Het jeugdwerk wordt ondersteund door ongeveer 25 vrijwilligers, die wekelijks klaar staan.

De jubileumactiviteiten staan op www.jnasten.nl/jeugdwerk.

Wil je ook mee met het extra feestelijke Zomerkamp van 23 tot en met 30 juli in Veldhoven? Dat kan, zowel leden van het jeugdwerk, de muziekvereniging als niet-leden zijn welkom.

Het aanmeldformulier voor het kamp vind je binnenkort op de website.