JOEK bestaat 80 jaar

De meeste mensen kennen JOEK als de organisator van de Kennedymars. Wat veel mensen niet weten is dat de vereniging JOEK veel meer is. Door het hele jaar worden door en voor leden verschillende activiteiten georganiseerd.

En dit al 80 jaar lang.

Feestavond zaterdag 5 november

Het 80-jarig jubileum gaat JOEK vieren op zaterdag 5 november.

Alle huidige leden maar ook oud-leden zijn voor deze avond uitgenodigd en kunnen zich gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar joek80@joek.nl.

Er zijn al uitnodigingen rondgebracht. Mocht je deze niet hebben ontvangen en ben je in het verleden lid geweest van JOEK, dan word je uitgenodigd om op zaterdag 5 november (gratis) aan te sluiten om het jubileum te vieren.

Aanmelden kan nog tot 21 oktober.  

Oorsprong

JOEK is een gezelligheidsvereniging die zijn oorsprong vindt in een samenvoeging van de MMV SERVIAM (Middenstandse Meisjes Vereniging) opgericht in 1953 en de KJMV (Katholieke Jonge Middenstands Vereniging) opgericht in 1945. Vanaf de fusie in 1962 werd de naam KJM (Katholieke Jongeren uit de Middengroepen) gehanteerd.

In 1968 zijn de verenigingen van KJM Kring Peelland zelfstandig verder gegaan als J.O.E.K. (Jongeren Onder Elkaar). In 1992 werd de naam gewijzigd in JOEK.

Kennedymars sinds 1963

Het grootste evenement wat JOEK al sinds 1963 organiseert is de jaarlijkse Kennedymars in het 1e weekend van juli in het centrum van Someren. Een prachtig evenement wat georganiseerd wordt door tal van JOEK-leden die door een goede samenwerking en saamhorigheid volop genieten van de totstandkoming van dit prachtige feestweekend. We hopen op de feestavond jong en oud te mogen ontmoeten om samen het jubileum te vieren en herinneringen op te halen!