Jonge ondernemers stelen de show bij Ondernemerscafé OVA Asten

Op woensdag 7 december vond alweer het laatste ondernemerscafé van de Ondernemersvereniging Asten van het jaar plaats.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in De Grutter ging gespreksleider Hans Stienen in gesprek met vier jonge Astense ondernemers.

Rob Fritsen

Carolien van Bommel-Loverbos van Lolaar Spuitgiettechniek, Bas Vlemmix van Vlemmix Aanhangwagens, Mirte Raijmakers van Touch of Plants en Celine Eijsermans van De Grutter bleken stuk voor stuk ambitieuze en hardwerkende ondernemers en daarin verschillen ze niet zoveel van hun wat oudere collega’s. Wat ze wel veel meer doen is het gebruiken van sociale media. Zowel in commerciële, promotionele zin als in het onderhouden van hun netwerk. Het is voor deze generatie een tweede natuur en dat is het voor de veertigers en vijftigers natuurlijk meestal niet.

Verder bleken er niet zoveel verschillen met hun oudere collega’s, een sterke drive en passie voor het bedrijf vormde een overeenkomst met de vele bezoekers in de zaal. De balans zoeken tussen werk en vrije tijd is ook voor jonge ondernemers een uitdaging. Maar regelmatig een keer goed op stap zit er nog wel in, en dan beginnen ze op zaterdag ooit een uurtje later.

Rob Fritsen

Het muzikaal intermezzo werd opnieuw gevuld met een lokaal talent van Zangschool Anouk Demos. Dit keer was het de beurt aan Hans Strijbosch die onder andere een geweldige vertolking van Frank Sinatra’s ‘My Way’ neerzette. Anouk zette als verrassing nog een mooi duet neer samen met Hans en het nummer van 'Ons Café' brak op een gezellige manier de spanning tussen de twee panelgesprekken.  

Rob Fritsen

Tenslotte werden tijdens de bijeenkomst de winnaars van de gemeentelijke Ondernemersprijs 2022 nog even geëerd door hun collega’s. Ilse Maas van Baboba, Anke Joosten van Brownies & Downies en Luke van Leeuwen van Bike Totaal Luke van Leeuwen waren de trotse prijswinnaars en kregen uit handen van OVA-voorzitter Rob Bongenaar een leuke attentie en een daverend applaus.

Rob Fritsen