SIRIS.nl

Jos Bergh nieuwe president van Muziekvereniging Somerens Lust

Op woensdag 21 september was de algemene ledenvergadering van Muziekvereniging Somerens Lust.

Vooraf had president Leon van de Moosdijk te kennen gegeven aftredend en niet herkiesbaar te zijn. Na ruim 11 jaar bestuur, waarvan 5,5 jaar als president, is voor Leon de tijd aangebroken om zich te gaan richten op nieuwe uitdagingen. Zijn onvoorwaardelijke inzet voor de vereniging en betrokkenheid bij alle geledingen gingen niet onopgemerkt voorbij.

Vice-president Joost van Deursen sprak lovende woorden, waarna Leon een beeldje en grote bos bloemen in ontvangst mocht nemen.

Vanwege het aangekondigde aftreden van Leon werd er gezocht naar een waardige opvolger. Deze werd gevonden in de persoon van Jos Bergh. Deze geboren en getogen Somerenaar is geen onbekende in het verenigingsleven. Hij is onder andere actief bij SV Someren en JOEK. Ook binnen de muziekvereniging heeft hij vele connecties. Somerens Lust mocht al diverse keren met hem samenwerken als zanger bij het smartlappenfestival en Live Centraal.

De afgelopen periode heeft Jos met diverse onderdelen van de vereniging kennis gemaakt en dat is wederzijds goed bevallen. Jos draagt de muziekvereniging een warm hart toe, is betrokken en enthousiast. Hij staat te trappelen om samen met de rest van het bestuur aan de slag te gaan, om met de vereniging middels mooie muziek de mensen te verbroederen en laten genieten. Het bestuur ziet in hem dan ook de ideale kandidaat voor de voorzittersrol.

Na een stemming door de algemene ledenvergadering werd Jos verkozen en benoemd tot President.

Jos bedankte de leden in een korte maar vurige speech waarin zijn passie en enthousiasme duidelijk naar voren kwamen. Er volgden vele felicitaties, waarna de avond feestelijk werd afgesloten door een optreden van de Jazz Academy.