Juf Annette van de Mariaschool met pensioen

Na de zomervakantie gaat juf Annette Verberne-Rutten van de Mariaschool in Someren genieten van haar pensioen.

Op woensdag 12 juli nam zij afscheid van alle kinderen van de school. Ze werd in het zonnetje gezet en overhandigde de school ook een cadeau.

Annette heeft jaren in de KiVa-werkgroep gezeten en vond het daarom passend om een KiVa-bankje met bijpassend bord op het schoolplein te plaatsen. Dit idee kwam mede van Harm uit de leerlingenraad. Hij mocht daarom samen met Annette het bord onthullen.

Het bestaande bankje midden op het schoolplein wordt na de zomer omgetoverd tot een KiVa-bankje in de KiVa-kleuren. Hier wordt het bord bijgeplaatst.

De gedachte achter het bankje is dat kinderen die niemand hebben om mee te spelen of zich even niet zo fijn voelen op het bankje plaats kunnen nemen. Andere kinderen kunnen dan helpen, zo voelt iedereen zich fijn op school.

Met KiVa worden de sociale vaardigheden en de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen gestimuleerd. Zo verbeteren de sociale veiligheid en het pedagogisch klimaat op school. Groepsproblemen, zoals pesten, worden met KiVa effectief voorkomen. Het programma zet inhoudelijk in op preventie maar bevat ook curatieve onderdelen waarmee problemen worden opgelost.