Jumbo Harrie Welten gaat samenwerken met Bakkerij Van de Mortel

Vanaf 1 januari 2023 zullen Bakkerij Van de Mortel en de Jumbo in Someren gaan samenwerken.

Hierbij gaat een gedeelte van het assortiment van Bakkerij van de Mortel verkocht worden in de Jumbo van de nieuwe supermarkteigenaar Remco Bennenbroek. Sinds enkele jaren werkte Jumbo Harrie Welten al samen met Bakkerij van Eijk, waarbij een gedeelte van het assortiment ook in de supermarkt werd verkocht. Deze succesvolle samenwerking eindigt door bedrijfsbeëindiging van Bakkerij van Eijk.

Per 1 januari 2023 stoppen de gebroeders Van Eijk met de verkoop en productie van dagelijks brood in zowel de eigen vestiging aan de Boerenkamplaan alsmede de verkoop van dagelijks brood bij Jumbo Harrie Welten.

Wekelijks weten honderden klanten hun weg te vinden naar het lokale broodassortiment in de winkels en hiervoor is nu een perfect lokaal alternatief gekomen.

Lokaal assortiment

Remco Bennenbroek van Jumbo: ,,De samenwerking met Bakkerij van Eijk heeft duidelijk aangetoond dat samenwerking met lokale ondernemers positief kan uitpakken voor iedereen. Als ik kijk naar mijn toekomstige supermarkt zie ik dit ook als een marktplaats voor lokale ondernemers. Hoe mooi is het om in de winkel verschillende producten tegen te komen die hier uit Someren en omgeving komen? Ik heb juist de ambitie om naast het broodassortiment ons lokale assortiment nog verder uit te breiden. Ik ben na de bekendmaking direct gestart met een zoektocht naar een alternatieve invulling. Uiteindelijk was deze zoektocht niet heel ingewikkeld omdat wij maar één echt goed alternatief zagen en dat is het brood van Bakkerij van de Mortel. Brood van Bakkerij van de Mortel is dagvers, lokaal en bovenal van hoge kwaliteit wat wij als supermarkt ook nastreven.”

Rob Fritsen

Samenwerking

Frank Driessen, eigenaar van Bakkerij van de Mortel: “Nadat Dennis en Laurens van Eijk ons persoonlijk kwamen vertellen van hun plan om te stoppen met Bakkerij van Eijk zijn ook wij gaan nadenken over de gevolgen van de sluiting van hun bakkerij, waarbij ook Jumbo Someren door ons hoofd is gaan spelen. Niet snel daarna kregen wij een telefoontje van Remco met de vraag of we eens een bakkie koffie konden drinken over de ontstane situatie. Voor ons heeft het als voordeel dat na sluitingstijd van onze winkels ons dagverse en voedzame brood nog tot in de late avond verkrijgbaar is voor onze eigen vaste klanten wat belangrijk is in deze 24/7 economie. Het geeft een stukje gemak voor onze klant die niet speciaal naar de Floreffestraat hoeft te komen voor halfje brood en daarnaast geeft het kansen om een nieuw publiek kennis te laten maken met onze producten.

Assortiment

Frank Driessen: ,,Het assortiment wat we straks in de Jumbo gaan verkopen is een gedeelte van ons broodjes- en broodassortiment, natuurlijk met onze prijswinnende Brabantse worstenbroodjes en Brabants lekkerste speculaas, met daarnaast een wisselend assortiment van specialiteiten. Uiteraard allemaal uit eigen bakkerij met onze eigen recepturen en kenmerken. Gedurende het jaar zullen we de klanten ook gaan verrassen met seizoenartikelen zoals bijvoorbeeld onze heerlijke taaitaai en oliebollen. We hebben zin om te starten met deze uitdaging om samen met Jumbo Remco Bennenbroek alle klanten te bedienen met de lekkerste ambachtelijke producten. Natuurlijk blijft iedereen welkom in de Floreffestraat waar we elke dag ons volledige assortiment aan zullen blijven bieden.”