Jumbo Remco Bennenbroek doneert ruim € 11.000 aan verenigingen en stichtingen in Someren

De B’tjes spaarcampagne van Jumbo Remco Bennenbroek Someren is beëindigd.

Gedurende de campagne is er € 11.000 aan verenigingen en stichtingen verdeeld.

Zes weken lang konden veertig verenigingen uit de gemeente Someren strijden om de pot van € 10.000.

Eric Driessen

Jumbo-ondernemer Remco Bennenbroek stelde € 10.000 beschikbaar tijdens een spaarcampagne onder het motto: “Alle BEETJES helpen!”

Klanten van Jumbo Remco Bennenbroek ontvingen van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 18 april bij iedere € 15 een B’tje (muntje). Met dit B’tje konden klanten één van de veertig verenigingen steunen die waren geselecteerd.

Onder het motto; “Alle BEETJES helpen” streden de veertig verenigingen zes weken lang om de te verdelen muntjes.

Eric Driessen

Echt lokaal betrokken

Remco Bennenbroek: ,,Onze missie is om écht lokaal betrokken te zijn naar zowel onze medewerkers als naar onze klanten. Met deze actie wil ik graag een maatschappelijke bijdrage leveren aan verenigingen en stichtingen in de gemeente Someren.

Muntjes

Gedurende te looptijd zijn bijna 80.000 muntjes gedoneerd aan de stichtingen en verenigingen door klanten van Jumbo Remco Bennenbroek. Veel klanten namen zichtbaar de tijd om het muntje te doneren aan hun favoriete vereniging of stichting. Het voelde voor veel klanten als een echte fysieke donatie. Tijdens de campagne konden verenigingen extra muntjes verdienen door zichzelf te presenteren bij de winkel en de winkelende klanten te overtuigen om vooral aan de betreffende vereniging te doneren. Daarnaast waren online ook een aantal challenges waarmee ook extra muntjes te verdienen waren.  

Eric Driessen

Eindstand

Op woensdagavond 10 mei vond de uitreiking van de cheques plaats in Hotel Centraal. Onder het genot van een kop koffie of thee hebben alle aanwezige verenigingen en stichtingen hun cheque in ontvangst mogen nemen. 

Doordat er extra geld verdiend kon worden met het maken van een promotiefilmpje werd het totaal te verdelen bedrag verhoogd naar uiteindelijk € 11.050.

Eric Driessen

Stichting Vier het Leven ontving de meeste muntjes, 7517 muntjes in totaal. Hierdoor ontvingen zij uit handen van Jumbo-ondernemer Remco Bennenbroek een bedrag van € 998.

Eric Driessen

De top 3 werd gecompleteerd door Speeltuin Prinses Irene met een bedrag van € 768 en de Ouderenvereniging van de Mariaschool met een bedrag van € 530.

Eric Driessen

Hieronder de top 10:

Vervolg

Remco Bennenbroek: ,,Dit jaar deden veertig verenigingen en stichtingen uit de gemeente Someren mee. Inmiddels hebben al vijftig verenigingen en stichtingen zich opgegeven voor volgend jaar. We gaan na een goede evaluatie goed kijken naar de manier waarop we de B’tjes campagne volgend jaar vorm geven, maar één ding staat vast, volgend jaar herhalen we zeker de B’tjes campagne''.

Eric Driessen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.