Kaartverkoop film ‘Burgemeestersmoord’ gaat van start

Op vrijdag 20 september 2024 - precies tachtig jaar na de bevrijding van Someren - gaat in Someren de film ‘Burgemeestersmoord’ in première.

De voorbereidingen op de film over de moord op de burgemeesters Piet Smulders uit Someren en Willem Wijnen uit Asten zijn nog in volle gang. Toch start het productieteam al op 1 december met de verkoop van de tickets.

Verhalen vastleggen voor toekomstige generaties

De film ‘Burgemeestersmoord’ speelt zich af in de periode augustus 1943 tot de bevrijding op 5 mei 1945. Gerard Verdonschot, voorzitter van de Stichting Wehrmachthuisje: ,,De verfilming van enkele belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Asten en Someren is van groot belang. Het zorgt ervoor dat de oorlogsverhalen ook voor toekomstige generaties bewaard blijven”.

Burgemeester moord Annie Hendriks

Regisseur Daan Blommers is enthousiast over het project en sluit zich aan bij de woorden van Verdonschot: ,,Het is voor mij een unieke kans, om het verhaal van de moord op de beide burgemeesters voor de eeuwigheid vast te leggen”. 

Crowdfunding

Een groot aantal particulieren, bedrijven en organisaties - waaronder de gemeenten Someren en Asten, het Cultuurfonds en de Rabobank - sponsoren het project, dat op initiatief van Stichting Wehrmachthuisje is ontstaan. De geromantiseerde oorlogsfilm van Kameleon Films en De Peelpioniers brengt de nodige kosten met zich mee. De vroegtijdige start van de kaartverkoop dient mede als crowdfunding en is daarom noodzakelijk volgens Gerard Verdonschot; ,,De opbrengst uit de kaartverkoop is onder meer nodig om apparatuur aan te schaffen en de huur van kleding en filmlocaties te bekostigen”. 

Première

De première van ‘Burgemeestersmoord’ is op 20 september 2024 in Theater De Ruchte. Twee dagen later - de dag dat Asten werd bevrijd van de Duitsers - volgt een feestelijke voorstelling in ’t Kwartier. In de weken na de première volgen nog een aantal voorstellingen in De Ruchte en ’t Kwartier. 

Kaartverkoop

De cast en het productieteam kunen geholpen worden om de film mogelijk te maken door nu al tickets te bestellen. Kaarten kosten € 15 per stuk (inclusief een drankje) en zijn vanaf 1 december verkrijgbaar via www.burgemeestersmoord.nl.

Op deze website (en op Facebook en Instagram) vind je meer informatie over de film ‘Burgemeestersmoord’, de voorstellingen en de kaartverkoop. 

Sinterklaas- of kerstcadeau

De film ‘Burgemeestersmoord’ moet je gezien hebben. Een ticket voor de film is een leuk cadeau om te geven of om te krijgen tijdens Sinterklaas en het kerstfeest.