Kennedy Challenge-routes in de gemeente Helmond

Op 3 juli is de tweede editie van de Kennedy Challenge van start gegaan. 

Inmiddels zijn er al veel wandelaars de uitdaging aangegaan en volop bezig met het behalen van de 80 kilometer. De teller van het totaal aantal kilometers staat inmiddels al op meer dan 4.500 kilometer.

De lopers van de Kennedymars zijn het gewend: wandelen door Helmond. De stad is al jaren steevast onderdeel van de route. Ook bij de Kennedy Challenge kun je Helmond aandoen.

Rondje Helmond

Voor de echte fanatieke wandelaar is er het Rondje Helmond, een route van zo’n 50 kilometer door alle wijken van de stad. En ook stukken waar je normaal met de Kennedymars voorbij komt, zoals Rijpelberg, het kasteelpark en Brandevoort. Vind je 50 kilometer wat te veel van het goede, loop dan een deel van de route. Je kunt bij elk bordje van Rondje Helmond starten.

De Kunstroute 

In Helmond kun je ook terecht voor de Kunstroute. Een ware kunstbeleving van 4 kilometer langs allerlei beelden in het centrum en kasteelpark. Of wandel tussen stad en kanaal, waar de textielstad zijn economische groei aan te danken heeft. Een route van 16 kilometer die ook langs Aarle-Rixtel voert. Het startpunt is bij de VVV aan de Watermolenwal 11.

Meer informatie over de routes kun je vinden bij VVV Helmond of op www.kennedymars.nl.

Marga van Dinther

Ben je benieuwd naar de routes en heb je zin om te gaan wandelen? Vergeet je dan niet gratis aan te melden voor de challenge via kennedymars.nl/challenge

Om de Kennedy Challenge ook op straat zichtbaar te maken roept JOEK iedereen op deze maand de Kennedymars vlag weer buiten te hangen.

Rob Fritsen van SIRIS maakte een filmpje over de wandelroutes in Helmond.