Kennedy Challenge-routes in Geldrop-Mierlo

Op zaterdag 3 juli ging de Kennedy Challenge van start, een alternatief voor de Kennedymars dat voor de tweede keer op rij wordt georganiseerd door JOEK. 

JOEK presenteert op www.kennedymars.nl enkele mooie wandelroutes, die je kan gaan lopen.

SIRIS-fotograaf Rob Fritsen maakt een filmpje over Kennedy Challenge-routes in Geldrop-Mierlo.

Inmiddels hebben de deelnemers aan de challenge samen al ruim 3.000 uur gewandeld.

In Geldrop en Mierlo zijn mooie wandelroutes:

Heideakkerroute

Ben je op zoek naar een wat kortere wandeling? Dan is de Heideakkerroute iets voor jou! Zodra je vanaf de Heezerweg in Mierlo deze route loopt, loop je op een speciaal deel van de Strabrechtse Heide. Tijdens deze wandeling van 4,5 kilometer loop je door het bos en langs diverse struik- en dopheidevelden. De Heideakkerroute loopt in een ronde, dus je komt weer op de startplek terug.

Stuifzandroute

Deze route start op dezelfde plek als de Heideakkerroute, maar is een iets langere ronde van 6 kilometer. De route heeft zijn naam te danken aan het zand dat je op winderige dagen kunt zien opstuiven. Het is zeker de moeite waard om een kleine pauze te houden bij het Meerlomeer en het Kiezelven, hier kun je namelijk prachtige natuurfoto’s maken.

A.F TH. Van der Heijden Wandeling

Wandel langs de verhalen van schrijver A.F.Th. van der Heijden. Deze wandeling neemt je mee naar bekende locaties uit de romans, maar neemt je ook mee in het leven van de schrijver. De wandeling kun je starten bij het Kasteel Geldrop en stuurt je in twee lussen van in totaal 4 kilometer door het buitengebied van Geldrop.

Gijzenrooische Zegge

Deze wandelroute ligt tussen Eindhoven en Geldrop. Tijdens je wandeling door dit moerasbos kun je het moerasviooltje, de gele lis en de waterviolier tegenkomen. Deze fleurige route is dus ideaal voor de liefhebber van bloemen en planten en heeft een lengte van 15 kilometer.

Vergeet tijdens deze warme dagen niet je flesje water mee te nemen. Vooral op de open heide kan het extra warm zijn en daar krijg je dorst van. Buiten het drinken van voldoende water is het met dit warme weer ook belangrijk dat je voldoende zout aanvult. Je verliest namelijk veel zout tijdens het zweten. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende snacks meeneemt met ‘langzame’ koolhydraten, energierepen en fruit zijn hier goede voorbeelden van.

Je kunt nog steeds deelnemen aan de Kennedy Challenge!

Meld je gratis aan voor de challenge via kennedymars.nl/challenge.

Hieronder zie je het filmpje.