Kennedy Challenge-routes in Lierop

Op zaterdag 3 juli ging de Kennedy Challenge van start, een alternatief voor de Kennedymars dat voor de tweede keer op rij wordt georganiseerd door JOEK.

JOEK presenteert op www.kennedymars.nl enkele mooie wandelroutes, die je kan gaan lopen. 

Inmiddels staat de teller van het aantal kilometers al op bijna 15.000.

Deze week aandacht voor diverse routes in Lierop, waaronder de vier verschillende Geluksroutes die afgelopen jaar in het leven zijn geroepen.

Patrick van den Broek


Geluksroutes

In coronatijd bedachten Dorpscoöperatie Lierop Leeft en de inwoners van Lierop een mooi initiatief. Ze stelden vier geluksroutes samen, één voor elk blad van een klavertje 4. Alle routes zijn inmiddels beschikbaar. Het start- en eindpunt is steeds bij de koepelkerk. De eerste Geluksroute (8 km) loopt door de Oetert en de Vloeten, de tweede (9,5 km) gaat over de Lieropse Heide en geluksroute drie (10,3 km) en vier (7,6 km) doen de Herselse bossen aan. Download de routes op lieropleeft.nl. Loop je alle vier de routes? Dan heb je al bijna de helft van de Kennedy Challenge voltooid.

Onderduikersroute

In Lierop kun je ook terecht voor de Onderduikersroute. Vanaf de Koepelkerk wandel je langs het Frank Doucette-monument naar het onderduikerskamp Dennenlust. Volg de bordjes Onderduikersroute. De totale lengte van deze route is 8,5 kilometer.

Vlerkenroute

Heb je de Vlerkenroute al eens gelopen? Deze start is vanaf de parkeerplaats De Vloeten halverwege de weg van Someren naar Lierop. Volg de bordjes Vlerkenroute en ontdek de groene natuur bij de Kleine Aa. De route is 7 kilometer lang.

Ben je benieuwd naar de routes en heb je zin om te gaan wandelen? Je kunt nog steeds deelnemen aan de Kennedy Challenge!

Meld je gratis aan voor onze challenge via kennedymars.nl/challenge.

SIRIS-fotograaf Rob Fritsen maakt een filmpje over Kennedy Challenge-routes in Lierop.