Kennedymars Someren was een groot feest

JOEK hield op zaterdag 2 en zondag 3 juli het 58e Kennedymarsweekend.

Na twee jaar van afwezigheid mocht het eindelijk weer en dat was in Someren goed te merken. Het enthousiasme langs de route, de festiviteiten op het plein, de mooie lopersaantallen en het prachtige weer maakten deze 58e editie tot een groot feest.

Op zaterdag vertrokken 1.750 lopers voor de 80 kilometer lange route door Someren, Asten, Deurne, Helmond en Mierlo. Op de route kwamen de wandelaars weer niets te kort dankzij de inzet van vele vrijwilligers.

nannie van hoof

De Kennedymars had dit jaar een vernieuwing in de vorm van een eerste lus door Someren-Eind terug naar Someren, iets wat door inwoners en bezoekers op het plein erg werd gewaardeerd. Omwonenden en toeschouwers waren duidelijk ook blij dat de Kennedymars weer plaats mocht vinden, het enthousiasme en de toewijding langs de route was namelijk super.

Kennedy mars 3-7-2022 Annie Hendriks

Rondje Someren

De eerste loper, Remy van den Brand, kwam zondag om 5.27 uur binnen. Tussen 6.00 en 7.00 uur was de vliegende start voor het 26e Rondje Someren. 1.005 lopers begonnen aan de tocht van 40 kilometer en maakten een prachtige start van de dag mee door de opkomende zon en het stralende weer. In Lierop sloten de wandelaars aan bij de route van de Kennedymars om zo gezamenlijk de laatste 25 kilometer af te leggen.

Drukte in het centrum

Na de start van de Kennedymars werd het plein vrijgemaakt voor Q-Music The Party. In een vier uur durende show vermaakten de dj’s het massaal toegestroomde publiek met allerlei hits.

De gevarieerde jaarmarkt op zondag werd ook dit jaar weer drukbezocht.

Zondag na de binnenkomst van de laatste loper was het nog lang gezellig op het plein door de muzikale aankleding van verschillende lokale bands.

Tijdens het weekend was goed te merken dat wandelaars, vrijwilligers en de inwoners van Someren echt weer toe waren aan een Kennedymarsweekend. Er heerste een uitgelaten sfeer, het weer zat helemaal mee en de lopers liepen met een lach op hun gezicht.

Volgend jaar is de 59e Kennedymars op 1 en 2 juli.

Nog enkele feiten op een rij:

De eerste vrouwelijke wandelaar van de Kennedymars, Rageni Goeptar-Sewnarain, finishte om 7.50 uur.

De eerste wandelaar bij het Rondje Someren, Robin Van Dijk kwam om 11.16 uur binnen.

De laatste loper was Evert Jan Broekers. Evert liep het Rondje Someren.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.