SIRIS.nl

Kerstsfeer opsnuiven in de gemeenten Asten en Someren

Inwoners van de gemeenten Asten en Someren kunnen dit weekeinde flink wat kerstsfeer opsnuiven in hun eigen omgeving.

Drie kerstconcerten zijn er op zaterdag 17 december.

14.00 uur: Gemengd koor Amuze en Vocal Surprise uit Asten in zaal Ons Jantje in Ommel.

20.00 uur: A-orkest van Muziekvereniging Jong Nederland Asten in de H. Maria Presentatiekerk met o.a. de solisten Jack Swaanen en Ellen Valkenburg.

20.00 uur: Zanggroep Wishful Singing in de Koepelkerk in Lierop.

Op zondag 18 december zijn er nog twee kerstconcerten.

14.30 uur: Somerens Dameskoor, mannenkoor De Nachtegaal, het klarinetensemble van Somerens Lust en solisten in de Lambertuskerk in Someren.

20.00 uur: Mannenkoor A Capella met concert 'Levenslicht' in de Koepelkerk in Lierop.

Op zondag 18 december is er in Asten een koopzondag met als thema 'Kerstmis'. De winkels en horeca in het centrum zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

OJC Nirwana in Lierop houdt op zaterdag 17 en zondag 18 december een brrrltuin, een festival verkleed als kerstmarkt. De openingstijden zijn van 14.00 tot 22.00 uur. Er zijn optredens van o.a. Freddie Mercury en Jazzalike, de Pianoman en de Flying Deers.

Wil je ook andere muziek horen dan kerstmuziek dan is op zaterdag 17 december een bezoek waard aan:

20.00 uur 'All I want is'-festival in OJC Comeet met de regionale bands Sea on Fire, Suzy Q, Headache en Sons of Stone.

20.00 uur: Maestro-finale met Anneke van de Laar, Esther Deimann, Gijs van de Manakker, Dieuwer van den Boomen, Koen Wijnen en Rene de Jonge in de bedrijfshal van Groentekwekerij Van den Einden aan Nieuwendijk 115a.

Op zondag 18 december is er om 14.30 uur in dezelfde bedrijfshal een Jeugdmuziekdag met aansluitend WK-finale op groot scherm. Jeugdorkesten uit Someren, Someren-Heide, Maarheeze, Soerendonk en natuurlijk ook het jeugdorkest van Muziekvereniging Juliana verzorgen dan een gezamenlijk concert.

Verder zijn er dit weekeinde prachtige kerststallen te bezoeken bij en in de plaatselijke kerken, op het Wilhelminaplein in Someren, in de Lambertuskapel en op het Einderplein in Someren-Eind en is het Wolfsplein in Asten helemaal in kerstsfeer versierd.

Zie onderstaand filmpje.

De filmers van SIRIS-tv en de SIRIS-fotografen zijn dit hele weekeinde in de weer om de kerstsfeer in Asten en Someren bij u op de buis te krijgen.