Kerstvakantie bij buitencentrum De Pelen

Ben jij nieuwsgierig naar welke dieren er in De Groote Peel voorkomen? Doe dan in de kerstvakantie mee met een Speuren naar Sporentocht bij buitencentrum De Pelen.

Tijdens deze gezinstocht ontdek je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, de natuur op een sPeelse manier. Na afloop kan je een uilenbal uitpluizen.

Speuren naar sporen

De kerstvakantie komt er aan en dat is een heerlijke tijd om lekker naar buiten te gaan. Daarom biedt buitencentrum De Pelen een aantal leuke activiteiten voor het hele gezin. Zo kan je meedoen met een Speuren naar sporentocht in De Groote Peel. Samen met een Peelgids ga je op zoek naar diersporen in de natuur. Want door te speuren naar sporen ontdek je welke dieren in dit natuurgebied wonen. Na afloop kunnen de kinderen een braakbal uitpluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd, bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen komt er soms een compleet skelet van een muis of ander klein dier te voorschijn. Met behulp van zoekkaarten ontdek je welk dier er opgepeuzeld is. Een gids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek.

In de kerstvakantie zijn er Speuren naar Sporentochten op 28, 29 en 30 december en op 4, 5 en 6 januari, telkens om 11.00 uur.

De excursie start bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. De route is 2 kilometer lang en de activiteit duurt ongeveer 2 uur (inclusief het uilenbal pluizen).

Deelname kost € 6 voor volwassenen en € 4 per kind.  Online reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/depelen  

Ook zonder gids op pad

Ook zonder gids kan je een leuke wandeling maken met je gezin. Bij de balie van het buitencentrum zijn hiervoor sPeelse ontdektochten verkrijgbaar. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Reserveren is niet nodig en je kan elke dag op pad.

Voor of na afloop van een wandeling kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken, leuke natuurontdekspullen en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ en in de Peelboerderij (op zondag) kan je genieten van een hapje en drankje.

Het buitencentrum is geopend op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen