Kerstvakantie in de bibliotheek

De Bibliotheek Helmond-Peel houdt rond de feestdagen verschillende activiteiten voor jong en oud.

Kinderen hoeven zich niet te vervelen tijdens de kerstvakantie. De nieuwe programmaflyer van de bieb staat vol met supergave workshops en voorstellingen in Asten, Deurne, Helmond en Someren.

Hieronder een greep uit het programma.

Voorstelling ‘De Dames Wolff’

De bejaarde Dames Wolff moeten na elke volle maan weer verhuizen. Maar Elisabeth en Cornelia de Wolff zijn het zat. Elke keer dat gesjouw, steeds weer dat bloederige en niet te vergeten: die gescheurde Calvin Klein bloesjes. Gelukkig kennen de dames een recept: iets met kinderen en een kookpot. Kom genieten van deze wervelende voorstelling, verzorgd door Theater Kees en Koos. Een griezelig grappige voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders. 

Mad Science: Glow Show en Smakelijke Smaken

Leer samen met de professor van Mad Science alles over licht, glow-in-the-dark en smakelijke smaken. Bij Glow Show leer je hoe gekleurd licht werkt en hoe je je eigen schaduw kunt vangen. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Bij Smakelijke Smaken onderzoek je je smaakpapillen waarmee je de vijf hoofdsmaken kunt onderscheiden. Voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Workshop: Robotjes maken met E-waste

Maak jij met elektronisch afval je eigen bewegende robotje? Techniekkunstenaar Jorg Duitsman laat jou met printplaatjes, een soldeerbout en elektronisch afval een sparebot maken. De workshop is leuk voor het hele gezin. De bieb zorgt voor alle spulletjes. Je hoeft alleen zelf een potdekseltje mee te nemen. Voor kinderen en ouders vanaf 8 jaar. 

Voor alle leuke activiteiten in Asten, Deurne, Helmond en Someren zie www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten of haal een programmaflyer van de kerstvakantie op in één van de bibliotheken.

Via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten kun je je ook aanmelden voor de activiteiten.