Kinderboekenweek en herfstvakantie bij de Bibliotheek ‘Gi-Ga-Groen’

Tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober kun je in de vier locaties van de Bibliotheek Helmond-Peel van alles ontdekken over de natuur.

Workshop: Maak je eigen windmolen

Tijdens de Kinderboekenweek kun je in de bibliotheek je eigen windmolen knutselen. Je werkt met gebruikte materialen, dus je bent niet alleen creatief maar ook Gi-Ga-Groen bezig. Naast het knutselen leren de kinderen ook wat duurzaamheid is. De workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Data:

Woensdag 5 oktober van 15.30 tot 17.00 in Bibliotheek Deurne

Vrijdag 7 oktober van 15.30 tot 17.00 in Bibliotheek Asten

Vrijdag 14 oktober van 15.30 tot 17.00 in Bibliotheek Someren

Zaterdag 15 oktober van 15.30 tot 17.00 in Bibliotheek Helmond

Voorlezen op woensdagmiddag

Op woensdagmiddag 5 oktober wordt er in alle vier de bibliotheekvestigingen in Asten, Deurne, Helmond en Someren voorgelezen uit een boek met het thema van de Kinderboekenweek. Dit begint om 14.30 uur en is bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. 

Magische kindervoorstelling: ‘Gi-Ga-Groen’

Na het succes van de volledig uitverkochte Kinderboekenweekvoorstelling van vorig jaar speelt Showman Jori Veldhuizen dit jaar in de herfstvakantie de voorstelling Gi-Ga-Groen over plastic soep in de zee, smeltende ijskappen en het verdwijnen van de natuur. Een interactieve en magische voorstelling.

Voor iedereen vanaf 4 jaar. Vooraf aanmelden.

Zaterdag 27 oktober van 10.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Someren

Zaterdag 27 oktober van 15.30 tot 16.30 uur in Bibliotheek Helmond

Kinderboekenweek in het TechLab

In het TechLab in Bibliotheek Helmond zijn diverse leuke workshops rondom het thema van de Kinderboekenweek, zoals programmeren met de Micro-bit en de Bee-Bot, Plastic soep en een IVN-beleefmiddag.

Info en tickets voor alle activiteiten: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/kinderboekenweek   

Kinderboekenkrant, voorleesgids en expositie

Wil je boekentips om te lezen? Neem dan de gratis Kinderboekenkrant mee in de bibliotheek. Voor (groot)ouders heeft de bibliotheek ook de handige nieuwe Voorleesgids 2022-2023 om mee te nemen. Daarnaast is er een expositie van de boektitels die bekroond zijn met Griffels en Penselen en kun je nog veel meer inspiratie opdoen voor de mooiste boeken om te lenen.