Kinderraad Lalobo aan de slag voor Innovatiehuis de Peel

Op maandag 17 mei ging de Kinderraad - groep 7 en 8 leerlingen van basisschool Lalobo in Asten -van start met het vraagstuk van Innovatiehuis de Peel: Wat is nodig om meer internationals naar de Peel toe te laten trekken?

Internationalisering is een belangrijk onderdeel van basisonderwijs en dat is precies waar dit vraagstuk over gaat. Met deze vraag wordt de Kinderraad niet alleen uitgedaagd om de bijzondere omgeving van de Peel in kaart te brengen, daarnaast onderzoeken de kinderen wat internationals nodig hebben om ze in de Peel te vestigen.

Na een introductie van het vraagstuk door Innovatiehuis de Peel gaat de raad eerst brainstormen over het thema ‘internationals naar de Peel’. Onderwerpen als onderwijs, vermaak, integreren, vervoer, wonen, sporten, gezondheid en corona worden hierbij besproken.

De Kinderraad gaat ook tijdens het onderzoek in gesprek met ExpatCenter South en met internationals om uit te zoeken waar vraag naar is en wat er nog nodig is in de Peel. Dat is best een beetje spannend, want een international interviewen gaat in het Engels.

Op 31 mei zal de Kinderraad aan alle betrokken partijen advies uit brengen. Er wordt echt naar de kinderen geluisterd en er is ruimte voor dialoog. Tot slot volgt er een terugkoppeling aan de kinderraad: welke ideeën worden gebruikt en hoe worden die gerealiseerd. Zo blijft het niet bij enkel ideeën, maar worden de ideeën ook werkelijkheid.