Kleurrijke expositie kunstenaars ArtORO in Sonnehove

Van 15 juli tot en met 30 september exposeren tien kunstenaars van ArtORO Someren in de ontmoetingsruimte, tuin en vides bij locatie Sonnehove van Savant in Someren.

De expositie werd op vrijdag 15 juli geopend door Henk van Eijk met hulp van Anita Wind.

De expositie is dagelijks geopend. Tussen 11.30 en 13.30 uur wordt er gegeten in de ontmoetingsruimte.

ERIC DRIESSEN

Kunst verbindt! Dat is het kenmerk van ArtORO. 

Op vijf plaatsen in de Peelregio, waaronder ArtORO Someren, krijgen kunstenaars met een verstandelijke beperking de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten. Door het uitvoeren van ambachtelijke en kunstzinnige activiteiten ontwikkelen en versterken zij hun talenten, zelfvertrouwen en zelfbeeld.

ERIC DRIESSEN

Uniek 

De kunstenaars ontwikkelen ieder een eigen stijl. Zo gebruikt Mandy veel kleur en werkt Bert vooral met hout, schildert Rick graag en is Mart een kunstenaar met oog voor detail. Elk werk is uniek. Bij ArtORO Someren wordt getekend en geschilderd en gewerkt met afdruktechnieken met linoleum. Tevens wordt er ruimtelijk gewerkt met hout, textiel en andere materialen.

ERIC DRIESSEN

Samenwerken

ArtORO streeft er naar om verbindingen aan te gaan. Met lokale kunstenaars, collega-zorginstellingen, bedrijven of andere buurtgerichte activiteiten. ,,We zijn blij met de samenwerking en verbinding met Savant en vinden het geweldig dat Sonnehove ons uitnodigt om een expositie te verzorgen en de ruimte beschikbaar stelt. Zo staan de kunstenaars midden in de maatschappij, inspireren en worden zelf weer geïnspireerd’’, aldus Anita Wind van ArtORO. 

ERIC DRIESSEN

Verkooppunt en exposeren

In het atelier van ArtORO Someren aan de Singel 1 in Someren is ook een verkooppunt gevestigd. 

De kunstwerken en andere ambachtelijk gemaakte cadeauartikelen zijn daar te koop.

Meer informatie kunt u krijgen via de begeleiding ArtORO tel. 06-21374253 (dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00 tot 16.00 uur).

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.