KNMV DMX District Zuid-finale in Lierop

Dit seizoen stonden er totaal 16 wedstrijden op de DMX District Zuid kalender maar door alle coronamaatregelen werden 10 klassementsproeven vroegtijdig van de kalender gehaald en begon de opening van het seizoen pas in het begin van de zomer voor een serie van totaal zes wedstrijden op het circuit van Berghem.

De laatste wedstrijd wordt in oktober verreden waarvan de afsluitende DMX District Zuid Finale in Lierop zal plaatsvinden.

Circuit de Herselse Bossen is het strijdtoneel voor alle DMX Districtrijders uit de zuidelijke regio.

In de allesbeslissende finale zetten zij in het loodzware Lieropse zand alles op alles om de laatste punten voor het klassement mee te pakken, wat onder de zuidelijke rijders ongetwijfeld spannende wedstrijd taferelen zal opleveren

De DMX Regio Zuid brengt weer verschillende jonge talentvolle deelnemers naar Lierop.

Yaco Caron op weg naar titel 65cc grote wielen

De uit het West-Brabantse Den Hout afkomstige Yaco Caron is keihard op weg om kampioen te worden bij de 65cc grote wielen. Voor alle verreden wedstrijden behaalde Yaco het maximumaantal punten. Bij het laatste kampioenschap in 2019 schreef hij ook al de 65cc kleine wielen op zijn naam bij de eindoverwinning.

Stan Mathieu de getalenteerde rijder aan kop 85cc grote wielen

,,Aangezien wij daar helemaal niet in thuis waren was het voor de familie van Stan Mathieu uit het Belgische Mol aanvankelijk helemaal niet de bedoeling om wedstrijden te rijden’’, aldus vader Geert. ,,Stan is met z’n vijf jaar begonnen op een PW Yamaha om deze een jaar later in te ruilen voor een KTM 50cc om wedstrijden voor het Belgische JMS kampioenschap mee te rijden. Door nooit een compleet jaar bij dezelfde bond wedstrijden te rijden, maar leerrijke crossen eruit te pikken, kreeg hij de smaak helemaal te pakken en zijn we uiteindelijk via Paez Racing in contact gekomen met de DMX competitie in Nederland. Het gaat er allemaal zeer ontspannen aan toe en de sfeer bij de DMX Zuid wedstrijden gaf voor ons de doorslag om voor het Paez Racing Team uit te komen’’.

In 2018 schreef hij de landelijke finale op zijn naam bij de 65cc kleine wielen. In 2019 stapte Stan Mathieu over naar de 85cc kleine wielen, waar hij na een keiharde strijd met Danée Gelissen uit het Limburgse Stein met hetzelfde aantal punten het kampioenschap wist te winnen. Voor dit seizoen gaat hij met een maximaal aantal punten in de wedstrijden onverbiddelijk aan kop op weg naar een nieuwe titel bij de 85cc grote wielen.

Millie Welters aanvoerder damesklasse DMX Zuid

MAC Lierop-lid Millie Welters uit het Limburgse Echt is de favoriet bij de damesklasse DMX Zuid en staat momenteel op 63 punten voorsprong op Wina Verstappen. Afgelopen jaar eindigde ze totaal 2e op een kleine 10 punten achterstand achter Tamara Huijbregts. Bij de landelijke DMX Finale op circuit De Ketelberg in Eersel eindigde zij op een vijfde stek in het klassement. Bij de dames voert Millie Welters momenteel het algemene klassement aan.

Jesse Schel aan kop bij 125cc

Hij reed al verschillende kampioenschappen van de KNMV ONK, MON 24MX Nationale maar rijd nu bij de DMX Zuid competitie aan kop door alle tot nu toe verreden wedstrijden te winnen.

Bart Martens leider 250cc

De 28-jarige West-Brabantse Welberger voert momenteel de leiding aan in de tussenstand van het klassement. Op een vlak recht stuk het gas helemaal opendraaien en dan in volle vaart de heuvel afspringen. Op die momenten geniet Bart Martens met volle teugen van zijn grote liefde: motorcross.

Bob Ruyters aan kop bij de 500cc

De 24-jarige rijder nam afgelopen jaar deel aan het Open Nederlandse kampioenschap en deed dat naar behoren. De Echtenaar wist na vier races uiteindelijk als vijfde te eindigen in het algemene klassement. Dit jaar neemt hij weer deel aan de DMX Regio Zuid-wedstrijden en behaalde tot nu toe het maximumaantal punten. Hij heeft met 300 punten een ruime voorsprong van meer dan 50 punten op Robbin van Hassel uit Rosmalen. Ruyters won in het verleden al kampioenstitels in de 125, 250 en 450cc klasse.

Binnen de 16-punten gaat de strijd om de top drie bij de veteranen tussen Marco Pieters, Marc Vorstenbosch en Gerwin Peters, waarin de 49-jarige Boxtelenaar Marco Pieters momenteel aan kop gaat in de tussenstand.

Het crossen kreeg Marco  Pieters letterlijk met de paplepel ingegoten want de eerste meters  maakte hij op de tank van de motor van zijn vader en op 4-jarige leeftijd  kreeg hij een eigen motor om zijn eerste rondjes te rijden waarbij hij op jonge leeftijd al aan wedstrijden deelnam. Met wat hulp van een trainer won hij zijn eerste wedstrijd in de 85cc klasse en in de 125cc klasse pakte hij twee kampioenstitels. Later maakte hij via de 250cc de overstap naar een 450cc motor. In Lierop zal hij zijn titel verdedigen bij de hoogste klasse in de 500cc.

Verscheidene regionale rijders DMX Zuid competitie verschijnen aan de start: 

85cc gw

Boyd Eilers - Someren, Seth Verhorevoort - Helmond, Tim van de Laarschot - Geldrop

Dames

Kelsey Kindt - Helmond

125cc

Boudewijn de Groot - Lierop, Dylano Doezé - Geldrop, Sjors van den Eijnden - Geldrop, Devon Rijkers - Geldrop

250cc

Colin van der Linden - Helmond

500cc

Bob Ruyters, Jarno Verhorevoort - Helmond

Veteranen 40+

Rob Briggen - Geldrop, Ronnie Kreeft - Helmond

De trainingen starten om 9.00 uur en de wedstrijden rond 11.00 uur.

Het evenement is toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Dat wil zeggen dat met een QR-code aangetoond moet worden dat men volwaardig gevaccineerd is of voor het betreden van het terrein negatief getest is op corona (“testen voor toegang”). Dit geldt voor zowel publiek als rijders/begeleiders.