Koen Meuffels maakt serieuze stap naar voren

De Somerense motorcoureur Koen heeft afgelopen weekend een flinke stap naar voren gemaakt.

Koen vertelt zijn verhaal: ,,Na een goed eerste weekend in het IDM zat ik afgelopen weekend in Oschersleben voor race 3 en 4. Toen we donderdagmiddag op het circuit aan kwamen voelde het circuit als vertrouwd. Want ik heb hier, voorafgaand het rijden in het WK, meerdere keren gereden in verschillende klassen. We hebben weer diverse verbeteringen aan de motor doorgevoerd en we hebben nog enkele dingen geprobeerd. De trainingen op vrijdag gingen goed en ik had vrij vlug al een goeie snelheid te pakken. Ik zette een 10e tijd neer over deze twee trainingen. Het weer was wel wat veranderlijk en ‘s avonds was het even een noodweer op de paddock. 

Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdag kon ik mijn tijd van vrijdag met 0,4s verbeteren. En dat is wat ik wil, elke keer iets verbeteren. In de tweede kwalificatie kon ik dit weer aanscherpen maar bleef op een P12 hangen wat dus mijn startpositie voor de twee races op zondag is.

\Op zondag was het weer in ieder geval prima. De warming-up verliep met een 10e plaats goed en met veel zelfvertrouwen was ik klaar voor de race.

Race 1: DNF

De start met de 600 verliep zo goed dat ik telkens een paar plaatsen kon winnen. Door een val van een andere rijder was ik de aansluiting met de kopgroep kwijt. Even reed ik alleen, maar na een paar rondes sloten er enkele rijders aan. Ik zat op kop van een groepje wat voor de 8e plaats reed. Ik moest mijn tempo op een gegeven moment iets laten zakken omdat de grip achter slecht werd. Totdat ik plotseling de marshalls de olievlag zag zwaaien. Ik ben direct van het gas afgegaan, maar er was niets meer aan te doen en onze hele groep ging eraf. De monteurs van MVR Racing hebben even hard door moeten werken om de motor weer in top staat voor race 2 klaar te maken.

Race 2: P8

Ik schoof na een ronde al verschillende plaatsen op. Door een val van een andere coureur reed ik op P6. Ronde na ronde kon ik het tempo bepalen van een mooi groepje. Ik werd een paar rondes voor het einde ingehaald waardoor ik op P8 kwam te rijden. Alles heb ik eraan gedaan om hen nog in te halen maar dat lukte niet. Ben niet alleen blij met de uitslag maar nog blijer dat de afstand naar de kop weer kleiner geworden is. Stap voor stap gaan we vooruit. Op naar race 5-6 in Most (Tsjechië) van 24 tot 26 juni’’.