Koen Meuffels voert gigantische strijd in Barcelona

De Somerense motorcoureur Koen Meuffels had het afgelopen weekeinde wedstrijden in Barcelona op het programma staan.

Hij vertelt over zijn belevenissen: ,,Afgelopen weekend was een van mijn favoriete circuits aan de beurt, namelijk Barcelona. Maar er gebeurde nog iets voorafgaand aan dit weekend. Op donderdag werd ik ‘ s ochtends vroeg naar Eindhoven gebracht door ons pap. Bij het afzetten was het zoals gewoonlijk … veel succes en we houden contact. Het was redelijk druk en ben direct doorgelopen naar de gate. Ik zat daar wat versuft op mijn telefoon te kijken toen ik Sanne, haar ouders en mijn ouders zag aan komen lopen. Even duurde het voor ik besefte wat er hand was. Ze gingen als verrassing dit weekend mee naar Barcelona. Ook omdat ik vrijdags jarig was. Wat was dat een leuke verrassing zeg, dat verwacht je echt niet. Ze hadden dit al maanden geheim weten te houden. En ze hadden ook nog shirtjes laten maken met mijn logo erop.


Tijdens de eerste training op vrijdag zat de snelheid er goed in en ik had de 10e tijd. Er reden twintig rijders binnen 1 seconde, om aan te geven hoe dicht het op elkaar zit. In de namiddag was het ondertussen zo heet geworden dat de baantemperatuur dusdanig hoog was dat de grip minder was en de tijden van ‘s morgens niet verbeterd werden. Ik heb deze training niet helemaal uitgereden omdat mijn voorband helemaal versleten was en ik geen risico wilde lopen op een crash.

De kwalificatie op zaterdag. Het chaotische rijden was er natuurlijk weer maar ik kon me redelijk standhouden. Elke ronde kon ik mijn tijd verbeteren en ik was sneller dan vrijdags. Maar toch sloot ik deze kwalificatie af met maar een 19e tijd. Dit op maar 0,7 seconde van de snelste tijd en dat met 25 rijders binnen 1 seconde. 

Race 1 ging met de start goed. Ik kon mijn positie behouden in de eerste rondes en reed langzaam naar voren. De snelheid was eigenlijk te laag van de groep waardoor er telkens vijf rijders breed op een bocht afkwamen. Je wordt dan van alle kanten voorbij gereden die ik vervolgens weer terugpakte op de snelle technische stukken. Met al dat gejojo werd ik 13e. Niet tevreden, maar voor nu het meeste wat ik eruit kon halen.

Tijdens de warming-up op zondagmorgen werd er lekker gereden met weinig inhaalacties. Hierdoor kon ik weer eens laten zien welke snelheid ik had en eindigde op een 6e plaats met wederom een verbetering van mijn tijd. Niet dat dit voor de startvolgorde iets uitmaakt maar het voelt wel lekker.

In race 2 werd ik direct in de eerste ronde van alle kanten geraakt bij uitremacties en viel terug naar een 30e plek. Ik kon me herpakken en reed toch weer ronde naar ronde naar voren tot ik vooraan in de groep aankwam en zag dat er al een gaatje ontstaan was van zo’n 3 seconden. Dat kon ik niet meer dichtrijden. We reden in deze groep op een sportieve manier. We maakten het elkaar wel moeilijk maar alles binnen de grenzen. Geen gebeuk en uitremacties met valpartijen als gevolg. Voelde me lekker. Hoewel ik weet dat er geen punten te pakken zijn voor de WK-stand, de eerste 15 rijders krijgen namelijk punten, was ik gemotiveerd om eerste van deze groep te willen worden. En dat werd ik ook. Ik werd 18e.

Ik ben nu even thuis maar donderdag vlieg ik weer naar Jerez voor het volgende raceweekend en die week daarop het laatste weekend in Portugal. Allemaal circuits waar ik naar uit kijk’’.