Koninklijke onderscheiding voor Antonet van der Veen

Antonet van der Veen (58) uit Someren ontving op maandag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lintje Antonet van der Veen Eric Driessen

Antonet vormt het ‘hart en het gezicht’ van zwemvereniging De Punderman. Sinds haar 18e is ze actief binnen het kader van de zwemvereniging, nu al bijna veertig jaar. Momenteel is ze bestuurslid, coördinator zwemmen, zweminstructeur, opleider én begeleider van het jeugdkader. Gedurende een periode van twaalf jaar was Antonetvoorzitter van de zwemvereniging. Momenteel is ze - inmiddels als erelid - nog steeds bestuurslid. In haar vrije tijd, op vrijdagavond en zondag, verzorgt ze zwemlessen aan kinderen.

Lintje Antonet van der Veen Eric Driessen

Antonet van der Veen is het aanspreekpunt en luisterend oor voor kinderen en hun ouders. Haar instelling is dat ieder kind moet kunnen leren zwemmen. Ook kinderen die het niet zo makkelijk hebben weet ze te stimuleren en te motiveren om een zwemdiploma te halen. Veel aandacht schenkt ze aan het ondersteunen en begeleiden van jeugdkader. Hiermee zorgt ze voor continuïteit binnen de vereniging. 

De Punderman heeft veel te danken aan Antonet van der Veen en haar aansturing van het bestuur en kaderleden.

Lintje Antonet van der Veen Eric Driessen

In de periode 2006-2010 was ze tevens vrijwillig actief als bestuurslid bij de Lambertusparochie en van 2002-2007 lid van de ouderraad op de Lambertusschool.