Koninklijke onderscheiding voor Gerard Slegers

Gerard Slegers (65) uit Someren ontving op maandag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lintje Gerard Slegers Eric Driessen

Al vijftig jaar zet Gerard zich onafgebroken in voor Voetbalvereniging SV Someren. Gezien zijn imposante lijst van verdiensten kunnen ze hem met recht typeren als een échte clubman. Op de voetbalvelden spendeerde hij vele uren als jeugd- en seniorenleider en ook op bestuurlijk niveau heeft Gerard zijn steentje bijgedragen. Zijn huidige werkzaamheden liggen vooral op het communicatieve vlak. Hij ‘schrijft de geschiedenis’ van de voetbalclub als clubarchivaris en is verslaggever van het eerste elftal. Hij zorgt ervoor dat tijdig alle wedstrijdverslagen en persberichten in de juiste media worden gepubliceerd; een klus waar veel vrije tijd in gaat zitten. Als PR- en Communicatielid draagt hij bij aan de uitstraling van de voetbalclub.

Lintje Gerard Slegers Eric Driessen

Voor de Somerense carnavalsliefhebbers is Gerard Slegers een graag geziene gast. Als ex-prins en voorzitter van de Prinsengarde is hij achter de schermen en op de bühne actief. Zo tekent hij als tekstschrijver en deelnemer aan de zàonikaovenden voor vele vermakelijke optredens tijdens de jaarlijkse carnavalsavonden van De Meerpoel. Gerard werkte mee aan de totstandkoming van verschillende jubileumboeken van zowel De Meerpoel als SV Someren. Deze mooie naslagwerken beschrijven de geschiedenis van twee bloeiende verenigingen in Someren.

Lintje Gerard Slegers Eric Driessen

Ook het JOEK doet nooit tevergeefs een beroep op verenigingsmens Slegers. Al 25 jaar werkt hij mee als vrijwilliger tijdens de jaarlijkse Kennedymars.