Koninklijke onderscheiding voor Gerard Verdeuzeldonk

Gerard Verdeuzeldonk uit Asten ontving op dinsdag 26 april als eerste inwoner van de gemeente Asten een koninklijke onderscheiding.

Gerard (65) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk reikte de onderscheiding uit.

Anna van Extel

De verdiensten van Gerard:

Van 1973 tot 2000 was Gerard actief binnen Postduivenvereniging De Vredesduif uit Asten, o.a. bij het verhelpen van problemen met het uitlezen van duivenklokken, inkorven, het cijferwerk regelen tijdens wedstrijdvluchten, het opbouwen van tentoonstellingen en het regelen van de prijsuitreiking. Hij was belangrijk voor de professionalisering en het financieel gezond blijven van de vereniging en regelde broodnodige extra inkomsten via bijv. rikconcoursen. Zo kon o.a. ook een elektronisch telsysteem aangeschaft worden. 

Na 11 jaar lidmaatschap werd Gerard in april 2000 voorzitter van biljartvereniging Nooit Gedacht en dit is hij tot op heden tot volle tevredenheid van alle leden. Onder zijn voorzitterschap werd de vereniging zelfstandig en groeide het ledenaantal van 13 naar 47 leden.

Ook hier zette hij zich via het organiseren van allerlei activiteiten in om extra inkomsten te genereren. Hij organiseerde vlooienmarkten, kofferbakverkopen, loterijen en regionale biljarttoernooien. Momenteel worden er op jaarbasis vele nederlaagtoernooien georganiseerd. Hierbij zijn inmiddels vele andere vrijwilligers betrokken, maar Gerard heeft het allemaal opgezet en uitgebouwd, zodat de vereniging financieel kerngezond is.

Het was Gerard een doorn in het oog dat het juist de kleinere verenigingen niet lukte om te profiteren van de Rabo Clubkas Campagne en juist díe verenigingen konden wat extra inkomsten goed gebruiken. In 2010 bedacht hij hiervoor een slim en transparant systeem m.b.t. uitgebrachte stemmen.

Sinds 2010 helpt Gerard diverse kinderen met huiswerk op het gebied van rekenen, wiskunde en bedrijfsadministratie. Hij vindt het belangrijk zijn kennis te delen en gelooft sterk in het één op één uitleggen van studiestof. De goede resultaten wijzen ook uit dat hij hier succesvol in is.

Anna van Extel

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien, gemaakt door Monique Martens, Anna van Extel en Rob Fritsen van SIRIS-tv.