Koninklijke onderscheiding voor Henk Meeuws

Henk Meeuws (76) uit Someren ontving op maandag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lintje voor Henk Meeuws Eric Driessen

Mannenkoor de Nachtegaal vervult een belangrijke plaats in het culturele leven van de gemeente Someren. Henk Meeuws is als voorzitter de grote aanjager van het koor. Hij heeft aandacht voor het wel en wee van het koor en haar leden. In 2017 werd onder regie van Henk gestart met de voorbereidingen van het 75-jarig bestaan van het koor in 2020. Het koor maakte in februari 2020 een flitsende start van haar jubileumjaar met het opluisteren van een Heilige Mis, gevolgd door een feestdag waar jubilarissen en ereleden werden gehuldigd en toegesproken door de voorzitter, voor iedereen was er een persoonlijke en passende speech, met veel zorg en aandacht voorbereid door Henk. De overige jubileumactiviteiten zijn helaas in verband met corona geannuleerd.

Lintje voor Henk Meeuws Eric Driessen

Van 2011 tot 2019 was Henk Meeuws voorzitter van het jaarlijkse Prachtparenconcert. In samenwerking met de gemeente wordt aan 50, 60, 65- en 70-jarige jubilerende huwelijksparen een muzikale middag aangeboden vol entertainment. In dit comité zorgde hij voor het draaiboek, had contact met alle prachtparen en was contactpersoon met de gemeente.

Lintje voor Henk Meeuws Eric Driessen

Bij Heemkundekring De Vonder was Henk Meeuws bestuurslid van 1 oktober 2008 tot 1 april 2014. Hier gaf hij blijk van zijn groot verantwoordelijkheidsgevoel toen hij gedurende deze periode twee keer de rol van waarnemend voorzitter op zich nam, na het plotseling uitvallen van de voorzitter.

Lintje voor Henk Meeuws Eric Driessen

Zijn secure werkwijze kwam goed van pas als financiële/administratieve kracht in de reclameacquisitie bij de lokale media-instelling SIRIS. Hier was hij vrijwilliger van 2008 tot 2017.

Lintje voor Henk Meeuws Eric Driessen

Henk Meeuws heeft een groot hart als het gaat om jongeren. In het verleden heeft hij als bestuurslid een belangrijke bijdrage geleverd aan het opstarten, opbouwen en uitdragen van Jongerencentrum Todo en het jongerenwerk in de gemeente Best.

Lintje voor Henk Meeuws Eric Driessen

Henk was ook initiatiefnemer om te komen tot een cultuuragenda binnen de gemeente Someren. Alle verenigingen waar hij actief is/was, roemen zijn accurate werkwijze en noemen hem een maatschappelijk zeer betrokken persoon, op diverse vlakken actief.