Koninklijke onderscheiding voor Maarten van den Boomen

Maarten van den Boomen (64) uit Asten ontving op dinsdag 29 maart de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk reikte deze onderscheiding aan Maarten uit tijdens de gemeenteraadsvergadering, waarin afscheid genomen werd van de raadsleden, die na de laatste gemeenteraadsverkiezingen niet meer terugkeren in de raad.

Rob Fritsen

Maarten van den Boomen was lid van de gemeenteraad van de gemeente Asten van 26 maart 2002 tot 19 april 2005 en vervolgens onafgebroken vanaf 28 maart 2006. Eerst voor de fractie Leefbaar Asten en later voor de fractie Samen voor Asten.

Hij was o.a. lid van de commissie Ruimte en plaatsvervangend fractievoorzitter.

Rob Fritsen

Burgemeester Van Extel sprak Maarten toe:

Maarten van den Boomen

Raadslid vanaf 2006 tot heden, eerder al van 2002 tot 2005 (19 jaar) voor Leefbaar Asten, nu Samen voor Asten. Daarvoor drie jaar burgercommissielid.

19 jaar lid van de commissie Ruimte en tenminste 12 jaar van de commissie Algemene Zaken & Control, tot 2014 11 jaar plaatsvervangend fractievoorzitter.

Je bent een stille kracht in onze raad, en mede door je vak als ruimtelijk projectleider goed onderlegd en deskundig op het brede terrein van ruimte. Zeker op het gebied van groen. Dit is ook te zien aan je voortuin waar je zelfs een prijs voor heb mogen ontvangen. Altijd aanwezig, heel correct in de communicatie en de omgang. Met een rustig en gedegen optreden en voorbereiding zag je fouten die daardoor vaak nog konden worden hersteld. Altijd netjes op tijd, punctueel en meteen aan de slag.

Je bent gewoon een hele aardige man, op zoek naar aanspraak in de raad. Maatschappelijk betrokken en actief, o.a. bij Een Aarde en bij Onis. Die maatschappelijke betrokkenheid geldt ook voor je familie, die heel belangrijk voor je is. Door je langdurige inzet als raadslid en je wijze van optreden heb je mensen aan je gebonden, je staat klaar voor iedereen. Ik weet zeker dat we je nog veel zullen zien in Asten.

Geachte heer Van den Boomen, beste Maarten, broers en partners, aanwezige genodigden,

Het is mij een eer en genoegen je mede te delen dat vanwege je langdurige inzet en verdiensten als raadslid het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om Martinus Antonius Theresia Maria van den Boomen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding.

Rob Fritsen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.