Koninklijke onderscheiding voor Marjolein Fokkema-van Eek

Marjolein Fokkema-van Eek (65) uit Someren ontving op maandag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau..

.

Lintje Marjolein Fokkema-Eek Eric Driessen

Al 38 jaar is Marjolein Fokkema verbonden met de EHBO-vereniging Someren. Ze heeft een imposante lijst van verdiensten bij deze vereniging. Van redactielid verenigingsblad tot voorzitter, Marjolein heeft veel functies bij de EHBO bekleed. Ze is een vrijwilliger pur sang, die ontelbare uren in het EHBO-werk steekt. Al jaren vormt zij het gezicht van deze club, o.a. als verzorger bij talloze activiteiten. Ze draagt bij aan een veilige omgeving voor deelnemers en bezoekers van evenementen in de gemeente.

Lintje Marjolein Fokkema-Eek Eric Driessen

Een zeer belangrijke taak vervult ze als docent en instructrice. In deze rol deelt ze haar kennis en maakt ze deelnemers enthousiast voor het EHBO-werk. Tijdens EHBO-lessen op de basisschool probeert ze de jeugd te stimuleren. In 1985 trad ze toe als bestuurslid en in 1998 werd ze de eerste vrouwelijke voorzitter. Deze rol vervulde ze gedurende 18 jaar met verve. Onder haar aanvoering werd o.a. nieuwe huisvesting gerealiseerd en was ze één van de initiatiefnemers voor het opzetten van een AED-netwerk in Someren.

Lintje Marjolein Fokkema-Eek Eric Driessen

Bij haar aftreden werd ze benoemd tot erevoorzitter. Nog steeds vormt ze een klankbord voor kader en bestuur. Een belangrijke taak vervult ze als vertrouwenspersoon in de opvang van leden na een traumatische hulpverlening of reanimatie.