Koninklijke onderscheiding voor Toon Hesius

Toon Hesius (52) uit Lierop ontving op zaterdag 16 oktober de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Rob Fritsen

Burgemeester Dilia Blok reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het 75-jarig jubileum van SV Lierop in de kantine op sportpark De Renkant.

Toon is al ruim 25 jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging SV Lierop.

In de loop der jaren heeft hij zich op veel fronten ingezet voor de voetbalclub. Zijn verdiensten lopen uiteen van bestuurslid tot jeugdleider.

Rob Fritsen

Hij was onder andere oprichter en coördinator van de onderhoudsploeg van SV Lierop. Nog steeds zorgt hij samen met zijn ploeg dat het sportpark er netjes bij ligt.

Als lid van de sponsorcommissie helpt hij mee de club financieel gezond te houden. Hij is actief in de jubileumcommissie en staat regelmatig als scheidsrechter op het veld.

Rob Fritsen

Toon draagt de carnaval een warm hart toe. In 2008 was hij prins van carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes. Al jaren is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de optocht in Kaauwvoetenland.

Om carnaval in Lierop levend te houden is er een ‘commissie nieuwe stijl’ opgericht, waar hij een fanatieke deelnemer van is.

Naast zijn vrijwilligerswerk voor de voetbal- en carnavalsvereniging staat Toon klaar voor alle verenigingen en activiteiten binnen Lierop. Hiermee levert hij een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in het dorp.

Rob Fritsen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.