SIRIS.nl

Kruiden- en fotografiewandeling in De Groote Peel

Staatsbosbeheer houdt op woensdag 14 juni twee excursies op één dag in De Groote Peel; om 10.00 uur een kruidenwandeling en om 14.00 uur een fotografiewandeling.

Beide excursies starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. 

Maak kennis met planten en kruiden

Op woensdagochtend laat Peelgids en herborist Ine Bouw je kennis maken met de rijkdom aan planten die in dit hoogveengebied groeien. Kennis die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden, doorgegeven van generatie op generatie. Ze vertellen over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden en planten langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij. Interessant, leerzaam en praktisch, want de opgedane kennis kan je gebruiken in het dagelijkse leven. 

De Kruidenwandeling start om 10.00 uur bij de balie van buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 10, inclusief een kopje kruidenthee met iets lekkers erbij. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/kruidengrootepeel.

Wandel, geniet en fotografeer

Tijdens de fotografiewandeling op woensdagmiddag kan je genieten van prachtige beelden in De Groote Peel; water, spiegelingen, wind en wolken en begroeiing, geven een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen leert een Peelgids je blik op de natuur te verscherpen en zo doende de mooiste plaatjes te schieten. Je brengt de opgedane kennis meteen in de praktijk en maakt foto's van wat je tegen komt. Natuurlijk krijg je ook informatie over de natuur en de cultuurhistorie van dit hoogveengebied. De route is twee kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. 

De fotografiewandeling start om 14.00 bij de balie van buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 10, inclusief koffie/thee na afloop. Reserveren is noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/fotografiewandelingpelen.

Deze workshop richt zich op de kijk op de natuur, en gaat niet over het technische gedeelte van het omgaan met je camera.

Op woensdag 13 september is er ook een kruiden- en fotografiewandeling.