SIRIS.nl

Kruidenwandeling en optreden Peter Habets in De Groote Peel

Op zondag 26 juni is het weer muziek en wandelen bij Buitencentrum De Pelen.

Met om 11.00 uur een kruidenwandeling in De Groote Peel en om 13.30 en 15.00 uur een optreden van Peter Habets op het Peelpodium. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

Maak kennis met planten en kruiden

Op zondagochtend kan je genieten van eenkKruidenwandeling in De Groote Peel. Peelgidsen Diana Vossen en Ine Bouw - beiden hebben een planten- en kruidenopleiding gedaan - laten je kennis maken met de rijkdom aan planten die in dit hoogveengebied groeien.

Kennis die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden, doorgegeven van generatie op generatie. Ze vertellen over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden en planten langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij. Interessant, leerzaam en praktisch, want de opgedane kennis kan je gebruiken in het dagelijkse leven.

De excursie start om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen. Deelname kost  € 10 voor volwassenen en € 7,50 per kind, inclusief een klein proeverijtje in de kruidentuin. Reserveren is noodzakelijk en kan vi: www.staatsbosbeheer.nl/kruidengrootepeel

Op zondag 10 juli is er ook een kruidenwandeling.

Peter Habets in Amfitheater

Tot en met september is er bijna iedere zondag muziek op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Alle muzikanten komen uit de omgeving van De Groote Peel. Zo ook de Astense singer-songwriter Peter Habets; een ‘nieuw’ gezicht op het Peelpodium. Zijn optredens zijn altijd verrassend en gezellig. Leuke anekdotes en afwisselende liedjes waar je naar blijft kijken en luisteren.

Het verhaal van Peter Habets begon op zijn 18e toen hij met zijn gitaar op zijn rug door Zuid-Europa reisde. Op straat, in barretjes en langs de boulevards verdiende hij zijn brood en onderdak. Met veel nieuwe ervaring en ontelbaar veel nieuwe noten en woorden reisde hij terug naar Nederland waar hij de folkrockband Matzko formeerde. Na een vijftal geluidsdragers en veel optredens in binnen- en buitenland besluit Peter om Matzko op een laag pitje te zetten en verder te gaan als soloartiest. Momenteel werkt hij aan een nieuw album. Hij schrijft over lust en het leven, de pijn en liefde, afscheid en de dood. Engels en Nederlandstalige folk met af en toe een Ierse inslag. Als singer-songwriter begeleidt Peter zichzelf op gitaar en mondharmonica.

Peter Habets geeft op 26 juni twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum.

Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.