Lezing door loco-dijkgraaf Ernest de Groot over Aa-dal

Ernest de Groot geeft op donderdag 29 september van 20.00 tot 22.00 uur een presentatie over de uitvoering van het beleid voor water, natuur en klimaat in relatie tot ons landschap.

De lezing is extra actueel nu er volop gewerkt wordt aan de herinrichting van de Aa, de Beekerloop en de Kleine Aa en ook de werkzaamheden in het Peelgebied.

De lezing wordt gehouden in IVN-verenigingsgebouw De Stulp, Ostaderstraat 30 in Asten.

Iedereen die van wandelen, fietsen en/of van water, natuur en landschap houdt, is welkom.

Oost-Brabant/De Peel herbergt vele landschappen, met elk hun eigen ontstaansgeschiedenis, geëigend grondgebruik, landschappelijke inrichting en -stoffering. Ernest de Groot: ,,Het landschap bepaalt in hoge mate ons beleid inzake water, natuur en klimaat."

De verandering van het klimaat leidt ook tot andere inzichten om de gevolgen van zowel droogte als een teveel aan water op te vangen.

Ernest de Groot (Water Natuurlijk)

Ernest de Groot is nu zo'n dertig jaar in de weer in het Brabantse landschap, zowel ambtelijk, bestuurlijk als maatschappelijk. Hij is actief met ruimtelijke ordening, landinrichting, land- en tuinbouw, milieu, bodem, water, natuur, landschap/cultuurhistorie en recreatie in Brabant. Momenteel is hij lid van het dagelijks bestuur (tevens loco-dijkgraaf) van waterschap Aa en Maas namens Water Natuurlijk en lid van het algemeen bestuur van het Brabants Landschap.

Verder is hij actief als natuurgids en landschapsbeschermer en landschapsbeheerder in de regio Uden-Veghel. In 2014 en 2015 was hij de bijna groenste politicus van Nederland.