Lezing over Mechelen bij heemkundekring De Vonder

Heemkundekring De Vonder Asten-Someren houdt op woensdag 25 mei een lezing over Mechelen, verzorgd door Chris de Mey.

Aanvang 20.00 uur in Hotel Centraal, Wilhelminaplein 3 in Someren.

Iedereen is welkom.

Kosten € 5, voor leden van De Vonder gratis.

Deze lezing is voor ieder de moeite waard omdat Mechelen een interessante stad is, niet eens zo ver van hier. Deze lezing is speciaal aanbevolen voor de leden die de komende maand meegaan met de grote excursie naar deze stad. De spreker van de avond is Chris de Mey.

Tot 1795 was Mechelen, ooit het centrum van een kleine onafhankelijke heerlijkheid, bekend als de Heerlijkheid Mechelen. De heerlijkheid had dezelfde status als andere prominente regio's in het gebied, zoals Holland, Zeeland, Vlaanderen en Brabant.

Tijdens de 15e en 16e eeuw diende Mechelen kort als administratieve hoofdstad van Nederland en werd de stad vanuit Mechelen geregeerd (opgericht door Margaretha van Oostenrijk). Deze periode heeft aanzienlijk bijgedragen aan de uitgebreide kunstcollectie en opmerkelijke gebouwen van de stad. Als gevolg daarvan herbergt Mechelen het op een na grootste aantal beschermde gebouwen in Vlaanderen, waaronder vier UNESCO-vermelde monumenten.

Chris De Mey (1961) volgde een opleiding directiesecretariaat - moderne talen. 

,,De talen en een voorliefde voor talen, geschiedenis en contact met mensen, hebben ervoor gezorgd dat ik me ingeschreven heb voor een opleiding Stadsgids Mechelen. Naast mijn voltijdse baan bij NMBS, de Belgische Spoorwegen, laat ik de bezoeker aan Mechelen ook Mechelen beleven. De bezoeker moet een goed gevoel hebben en een tof beeld van Mechelen hebben als hij/zij onze stad verlaat. Naast mijn baan en het gidsen ben ik ook nog reisleider met een voorliefde voor hedendaagse architectuur''.