Lezing ‘Schelmen en hontsvotten werck’ bij heemkundekring De Vonder

Heemkundekring De Vonder Asten-Someren houdt op dinsdag 19 oktober de lezing ‘Schelmen en hontsvotten werck’, verzorgd door Anton Neggers.

De lezing begint om 20.00 uur in Museum Klok & Peel in Asten.

Deze keer gaat het over de moord op de drossaard van Oirschot en Best. Deze moord vond plaats in 1735 in Oirschot en werd gepleegd door de voormalige beheerder van de dorpsfinanciën. De drossaard was de bestuursambtenaar die namens Holland de regio Oirschot en Best bestuurde. 

Spreker Anton Neggers heeft deze zaak diepgaand onderzocht en hij zal deze avond ons een kijkje geven in hoe het destijds de samenleving hier werkte met de katholieken en de protestanten, met de bestuurders en de ambtenaren, met de kasteelheren en de onderdanen en met het lokale bestuur en het centrale bestuur in Holland.

Aanmelden voor deze lezing kan via tel. 06-21108521 of e-mail theo.knoops@heemkundekringdevonder.nl.

Voor het bijwonen van deze lezing hoeft u geen QR-code te laten zien. De zitplaatsen staan een eind uit elkaar voor voldoende afstand. Voor het betreden van het museumcafé kan wel vertoon van de QR-code gevraagd worden. Tip: u kunt zonodig een ander vragen voor u een kop koffie te gaan halen.