Lezing Vrouwen Centraal 'Hart- en vaatziekten bij vrouwen'

Vereniging Vrouwen Centraal houdt op dinsdag 18 april de lezing 'Hart- en vaatziekten bij vrouwen', verzorgd door cardioloog dr. Arzu Günal.

Aanvang 20.00 uur in Hotel Centraal in Someren.

Arzu Günal heeft haar opleiding tot cardioloog in het Radboud-UMC gevolgd. Momenteel is zij cardioloog in ziekenhuis Bernhoven in Uden. Zij is gespecialiseerd in vrouwenhartproblemen. Ze behandelt met name patiënten met CMD (coronaire microvasculaire dysfunctie), maar ook bijvoorbeeld patiënten met SCAD (Spontaneous Coronary Artery Dissection).

Daarnaast is Arzu Günal secretaris van de werkgroep ‘Gender’ van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie. Deze werkgroep heeft als doel de kennis over man/vrouwverschillen in hart- en vaatziekten bij zorgprofessionals, patiënten en het algemene publiek te vergroten en de patiëntenzorg voor met name vrouwen met hart- en vaatziekten te verbeteren, onder andere door het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek op dit gebied.

Kort gezegd gaat de presentatie over hart- en vaatziekten die vaker voorkomen bij vrouwen dan bij mannen en het verschil in de daarbij behorende risicofactoren.

De kosten voor niet-leden bedragen € 5.