Maakbedrijven in de regio bundelen hun krachten tijdens Hotspot Hightech Helmond-de Peel

Stichting Hightech Helmond-de Peel maakt zich al jaren sterk voor techniekpromotie in de regio Helmond-de Peel.

Dit doet de stichting onder andere door het jaarlijks organiseren van Hotspot Hightech Helmond-de Peel. Dit jaar zal de Hotspot plaatsvinden op zaterdag 10 juni bij de Automotive Campus in Helmond.

Dit is de ontmoetingsplek voor bedrijven en onderwijsinstellingen op het gebied van state-of-the art technologie. Hier werken meer dan 1.250 mensen, waaronder zo’n 600 studenten aan oplossingen van de toekomst. Bedrijven, kennisinstellingen en innovatieve studententeams werken zeer succesvol samen. Deze kruisbestuiving werkt dan ook innovatie in de hand.

De Hotspot is onderdeel van het Dutch Technology Festival, voorheen de Dutch Technology Week, wat plaats zal vinden van 8 tot en met 10 juni.

Dutch Technology Festival

Tijdens het Dutch Technology Festival staat er een doel centraal: het onder de aandacht brengen van de techsector onder jonge denkers en doeners. Voor deze doelgroep zijn er volop mogelijkheden in de regio voor een studie en/of baan in de techsector. Daarnaast is deze sector ook enorm belangrijk voor de Nederlandse economie. Zo draagt de sector bij het ontwikkelen van hightech-oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Verschillende hightechbedrijven, overheden en kennisinstellingen werken mee aan een festival vol met technologische verrassingen.

Hotspot Hightech Helmond-de Peel

Ruim 50 technologiebedrijven, onderwijsinstellingen en studententeams hun krachten tijdens Hotspot Hightech Helmond-de Peel. De Hotspot draait om het ontdekken en beleven van techniek voor jong en oud. Voor bezoekers is dit een unieke kans om, geheel gratis, de hightechbedrijven in regio Helmond-de Peel van dichtbij te bekijken. Zo kunnen bezoekers met behulp van een Dobot hun eigen chips en popcorn scheppen, zichzelf direct in een technische omgeving plaatsen middels een fotobooth en ontsnappen uit een mobiele escaperoom dankzij vijf ‘luchtige’ opdrachten.

Stichting Hightech Helmond-de Peel

In de stichting zijn 50 bedrijven en diverse onderwijsinstellingen verenigd met elkaar. Zij hebben één gezamenlijk doel voor ogen, namelijk volgende generaties enthousiasmeren voor techniek en de diverse mogelijkheden binnen deze sector in regio Helmond-de Peel. Dit wil de stichting doen op een manier die spelenderwijs en laagdrempelig is. Het is namelijk belangrijk dat jongeren een weloverwogen opleidings- en beroepskeuze maken. Het is daarom belangrijk dat deze groep op allerlei manieren in contact komt met diverse sectoren binnen de samenleving, waaronder dus techniek.

Wil je graag het volledige programma zien of meer weten over het Dutch Technology Festival? Kijk dan op www.dutchtechnologyfestival.nl voor het volledige programma of volg de activiteiten in de regio Helmond-De Peel via www.hhdp.nl en volg@HightechHelmondDePeel op Instagram.

Rob Fritsen