Mannenkoor A Capella en gemengd popkoor Stage Fright bekoren het publiek

Mannenkoor A Capella en gemengd popkoor Stage Fright presenteerden op zaterdag 4 maart Lierop BeKOORt 2023.

Beide koren lieten zich op geheel eigen wijze aan het grote publiek zien in een overvolle Vurherd.

Peter Maas

Rond 20.00 uur trapte Stage Fright af en meteen zetten deze dames en heren de toon. Prachtig meerstemmig gezongen nummers werden gepresenteerd zoals Viva la Vida (Coldplay), Uprising (Muse) en Hou vol van BLØF. Onder leiding van hun nieuwe dirigente Caroline van der Hulst en begeleid door een groot combo zong Stage Fright de sterren van de hemel. Zonder enige plankenkoorts spatte het van het podium af.

Peter Maas

Ook de mannen van A Capella kunnen terugkijken op een uitstekend optreden. Onder leiding van Marion van Eijk en begeleid door Rob Domisse op piano zongen de heren vol overgave nummers zoals Prachtig mooie dag, Mad World en Eres Tu.

Het absolute hoogtepunt voor de pauze was toch wel het optreden van Aron met A Capella samen. Wonderful World klonk als een tierelier.

Peter Maas

Na de pauze begonnen de dames en heren van Stage Fright met hun tweede optreden. Prima zang, prachtig gekleed, mooie choreografie en de prima solisten Marij Minten (You raise me up) en Henriëtte Jacobs (Circle of Life) maakten het optreden helemaal af.

Aan mannenkoor A Capella de eer om deze avond af te sluiten. Dit deden ze met verve met nummers zoals House of the Rising Sun, Ik ben maar een mens, Rawhide (verzoeknummer voor geluidsman Harrie Bennenbroek), Sound of Silence en als klap op de vuurpijl Fat Bottemed Girls. De solisten Harrie Gubbels (Eres Tu) en Martien (Ties) van Heugten (Ik ben maar een mens, Sound of Silence) waren in topvorm.

Peter Maas

Als uitsmijter kreeg het publiek nog twee nummers te horen, die beide koren samen zongen; Als het golft (met solist Klaas van Nuland) en Multicolor.

Na het concert was er een gezellige afterparty onder de muzikale klanken van Tuloa.

Peter Maas