Mariaschool genomineerd voor een ANWB-Verkeersplein

De Mariaschool in Someren heeft op 21 mei te horen gekregen dat ze genomineerd zijn voor een ANWB Verkeersplein. 

Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. 

Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. Breng tot en met 10 juni jouw stem uit via anwb.nl/verkeerspleinen en wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein op het schoolplein van de RKBS Mariaschool in Someren.

De actie ‘Een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. 

Sanne van der Rotte, projectleidster van ANWB Verkeerspleinen: ,,We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijk kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze straks hun zoon/dochter met een gerust hart op pad.”

In totaal zijn er in de provincie Noord-Brabant 67 basisscholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein.

Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. 

Hierin wordt ook rekening gehouden met de grootte van de school. Op basis van het aantal stemmen en de motivering op het aanmeldingsformulier bepaalt de Adviescommissie uiteindelijk wie er wint.

De winnaars worden op 21 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 5 juli en 10 september wordt aangelegd.

Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Gun je de Mariaschool een ANWB Verkeersplein? Stem dan tussen 2 en 10 juni via anwb.nl/verkeerspleinen.