Mary-Nell van de Ven-Schriks lijsttrekker Algemeen Belang

Mary-Nell van de Ven-Schriks is lijsttrekker voor Algemeen Belang  bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

De leden van de Algemeen Belang stemden op donderdag 16 september unaniem in met de voordracht van Mary-Nell van de Ven-Schriks vanuit het bestuur.

Rob Fritsen

Mary-Nell van de Ven-Schriks is sinds 26 maart 2002 actief in de gemeenteraad. Ze heeft zitting genomen in alle commissies, onder ander in commissie Burgers, commissie Ruimte en Algemene Zaken & Control.

Verder was ze plaatsvervangend  fractievoorzitter, voorzitter commissies Burgers en Ruimte en Algemene Zaken & Control, plaatsvervangend voorzitter gemeenteraad en voorzitter Werkgeverscommissie.

Rob Fritsen

Fractievoorzitter Paul Bakens en het bestuur zijn blij met deze door de wol geverfde kandidaat als lijsttrekker.

Fractievoorzitter Bakens van Algemeen Belang is ook content met het feit dat bij de eerste zes kandidaten een evenwichtige verdeling is van man en vrouw, namelijk drie vrouwen en mannen staan op de eerste zes verkiezingsplaatsen.

1. Mary-Nell van de Ven-Schriks

2. Henk van Moorsel

3. Patricia Verbakel

4. Paul Bakens

5. Frank van de Kerkhof

6. Lilian Vossen

Ook is de fractievoorzitter te spreken over de vele nieuwe kandidaten, waaronder veel jongere kandidaten, die zijn toegetreden tot de lijst van Algemeen Belang. Tot nu toe zijn er al 14 nieuwe kandidaten toegetreden tot de lijst en hebben ze op het huidige moment 44 kandidaten op de verkiezingslijst staan.

Ook is Bakens blij met de nieuwe kandidaat Patricia Verbakel uit Ommel die op nummer 3 staat en hierdoor beoogd raadslid is. Patricia is voor vele Ommelnaren een bekend figuur in het dorp. Ze neemt tevens nu per direct het secretariaat over van Mary-Nell van de Ven-Schriks, die zich nu volledig kan concentreren op het lijsttrekkersschap.

Paul Bakens: ,,Patricia verzet veel vrijwilligerswerk in het dorp evenals veel andere kandidaten die op de lijst staan van Algemeen Belang. De lijst geeft veel diversiteit aan binnen de geledingen wat ten goede komt aan besluitvorming. Binnenkort zullen wij al onze kandidaten presenteren en hopen met hen een mooie verkiezingscampagne in te gaan. Algemeen Belang is een van de grotere lokale partijen in Asten, die al vele jaren deelgenoot mag zijn van de coalitie. Wij hopen dan ook dat al onze kerkdorpen Algemeen Belang een warm hart toedragen om dit voort te zetten’’.