Zoeken naar vrijwilligerswerk voor nieuwkomers

Kun je extra handen gebruiken in je organisatie of vereniging? Wil je daarnaast graag iets betekenen voor de nieuwkomers in de gemeenten Asten en Someren?

Er zijn veel nieuwkomers in Asten en Someren die graag vrijwilligerswerk zouden willen doen maar de Nederlandse taal (nog) niet machtig zijn.

Vrijwilligerswerk doen als je nog geen (of niet veel) Nederlands spreekt, is niet vanzelfsprekend. Op veel plekken is het spreken van Nederlands een eerste vereiste waardoor het moeilijk voor hen is om een leuke en passende plek te vinden.

Het werken met anderstalige vrijwilligers stelt een organisatie écht wel voor wat uitdagingen.

De Vrijwilligerscentrale van Onis Welzijn is op zoek naar vijf organisaties, die zich in willen zetten om zich open te stellen voor nieuwkomers en samen te kijken hoe ze hen tóch een leuke vrijwilligersplek kunnen bieden.

Samen wordt gekeken naar wat er binnen de organisatie nodig is om dit te realiseren en welke ondersteuning de vrijwilligerscentrale hierin kan bieden.

Het is de bedoeling om een gezamenlijke bijeenkomst te plannen met de organisaties/verenigingen, die interesse hebben om hier actief mee aan de slag te gaan.

Mocht je deze uitdaging aan willen gaan, neem dan contact met Ria Kandelaars, e-mail r.kandelaars@oniswelzijn.nl of tel. 06-38266670.