Meet & Greet-sessie ‘In de ban van de Aa’ in Museum Klok & Peel

In Museum Klok & Peel in Asten is momenteel de tijdelijke expositie ‘In de ban van de Aa’ te zien, samengesteld uit tientallen schilderijen van de Deurnese plein-air schilders Emelie Jegerings en Jolanda Tielens.

Vrijdagmiddag 10 februari is er een unieke gelegenheid om de beide kunstenaars te ontmoeten tijdens een Meet & Greet-bijeenkomst.  

Voor het project ‘In de ban van de Aa’ trokken Jegerings en Tielens er twee jaar lang op uit om de Aa (en enkele zijtakken daarvan) te schilderen vanaf de bronnen bij Nationaal Park De Groote Peel tot aan de monding van de rivier in de Dieze in Den Bosch.

Hun schildersessies resulteerden in een ‘opbrengst’ van ca. 300 schilderijen, waarvan een fraaie selectie te kijk hangt in Museum Klok & Peel.

Via die selectie tonen de kunstenaars het publiek de natuurlijke schoonheid van het ogenschijnlijk alledaagse riviertje de Aa in alle seizoenen. De natuur is er nooit hetzelfde en elk moment kent zijn eigen schoonheid. De reflecties in het water, de begroeiing en het leven langs het water, elk schilderij ademt verwondering.

In Museum Klok & Peel maakt de schilderijententoonstelling deel uit van het duurzaamheidsproject ‘Samen het klimaat de baas’, waarin ook Waterschap Aa en Maas en de gemeenten Asten en Someren participeren.  

De Meet & Greet-bijeenkomst op vrijdag 10 februari begint om 14.30 uur en eindigt om circa 16.00 uur.

Emelie Jegerings en Jolanda Tielens vertellen over hun schildersessies, er wordt een mini-documentaire vertoond en er is een gezamenlijke bezichtiging van de expositie. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tickets kosten € 10 (of gratis met museumkaart/vriendenpas) en geven tevens toegang tot het museum zelf.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.