Mensen maken Nederland, ook in Asten en Someren

De Vrijwilligerscentrale van Onis Welzijn zet weer een vrijwilliger in de spotlights. Dit keer Mariet Thijs.

Mariet is 69 jaar en vrijwilliger bij OuderSupport en de speelochtend van Onis Welzijn.

Wat doe je precies als vrijwilliger bij Onis Welzijn? En waarom heb je juist hiervoor gekozen?

,,Ik werkte vroeger in de kraamzorg”, vertelt Mariet. ,,Op een gegeven moment ging dit niet meer. Daarna heb ik tot mijn 66e met heel veel plezier bij een tankstation gewerkt. Toen ik vervolgens met pensioen ging, wilde ik niet thuis zitten. Ik koos voor vrijwilligerswerk. Ik wilde per se iets doen met kinderen. Het vrijwilligerswerk bij OuderSupport sloot helemaal aan bij mijn wensen. Ik ondersteun ouders bij wat zij nodig hebben. Bij de één houd ik me bezig met de kinderen zodat de ouders hun handen even vrij hebben. En bij de ander gaat het juist om met elkaar tijd op een leuke manier in te vullen.”

Wat maakt het vrijwilligerswerk zo belangrijk voor jou en wat levert het je op?

,,Ik vind het belangrijk om iets om handen te hebben. Daarnaast ben ik iemand die nooit zo op de voorgrond staat. Door het vrijwilligerswerk heb ik het gevoel dat ik er toe doe. Dat ik iets kan betekenen voor een ander. Door steun te bieden waar ze dat nodig hebben. Maar ook dat ik gewaardeerd wordt en af en toe een pluimpje of een bedankje krijg. Dat doet met heel goed. De sociale contacten die ik heb door mijn vrijwilligerswerk zijn voor mij ook heel waardevol, juist omdat ik nooit zo voorop loop.”

De tips van Mariet

Voor vrijwilligers: Het is leuk om te doen. Informeer wat er te doen is en wat bij jou past en probeer het eens uit.

Voor organisaties: Zorg dat vrijwilligers voldoende inhoudelijke info krijgen voor het doen van hun vrijwilligerswerk. En kijk ook eens of het mogelijk is om onderling contact tussen de vrijwilligers te organiseren. Daar kunnen ze veel aan hebben.

Wil jij net als Mariet ook iets doen dat je zoveel moois oplevert? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale van Onis Welzijn, Ria Kandelaars, tel. 06-38266670 of r.kandelaars@oniswelzijn.nl.