Minister Karien van Gennip op bezoek in Asten

Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bezoekt op maandag 21 februari de gemeente Asten.

Op uitnodiging van de lokale CDA-afdeling gaat zij met een afvaardiging van het Astense bedrijfsleven in gesprek over onder andere de arbeidsmarkt, arbeidsmigratie en de regionale economie.

Het CDA Asten-Heusden-Ommel organiseert een rondetafelgesprek met minister Van Gennip en verschillende Astense bedrijven. Doel van het gesprek om de minister inzicht te geven in wat er speelt bij bedrijven in de Peelregio. Daarnaast komt de sociaal-economische koers van het nieuwe kabinet aan bod. Het gesprek duurt anderhalf uur.

John Bankers, lijsttrekker van het CDA Asten-Heusden-Ommel bij de komende gemeenteraadsverkiezingen: ,,Als lokale CDA-afdeling richten wij ons op wat er leeft in Asten, Heusden en Ommel. Soms hebben wij daar de provinciale of landelijke politiek voor nodig. Dat geldt bijvoorbeeld voor de economie: in sommige sectoren is een tekort aan voldoende (geschoold) personeel. Corona heeft impact gehad en voldoende investeringen in de regio zijn van belang om de economie ook draaiende te houden. Daarom hebben wij minister Van Gennip uitgenodigd, zodat zij als nieuwe minister een goed beeld krijgt van wat er in de Peelregio en meer specifiek in Asten speelt, zodat zij daar in haar beleid de komende jaren ook rekening mee kan houden’’.