Mooie cheque van WoCom voor Stichting Van Harte Samen

De Stichting Van Harte Samen uit Someren heeft een prachtig kerstcadeau gekregen van woningcorporatie WoCom.

Willie van den Boer en Edwin van Gerven, voorzitter en penningmeester van Van Harte Samen, kregen uit handen van directeur-bestuurder Mirjam Kräwinkel van WoCom een cheque van maar liefst € 2.740.

Het bedrag is bijeengebracht door alle medewerkers van Wocom die de keuze hebben gekregen om de waarde van hun kerstpakket, geheel of deels, aan de Stichting Van Harte Samen te schenken.

Gelet op de hoogte van het bedrag is er door het personeel van Wocom heel royaal geschonken.

De Stichting Van Harte Samen zet zich in voor kwetsbare mensen in de gemeente Someren. 

Dat kunnen mensen zijn die zelfstandig (willen) wonen maar het moeilijk vinden om de deur uit gaan en daardoor weinig mensen ontmoeten en/of eenzaam kunnen zijn. Zaken zoals een klein sociaal netwerk, een lastige financiële situatie, verlegenheid, angst of een beperking, dragen vaak bij aan deze kwetsbaarheid.

Speciaal voor deze mensen organiseert de stichting tweewekelijkse bijeenkomsten op de locatie De Viersprong. Daar staat een volledig uitgeruste keuken waar samen met en onder begeleiding van een kleine groep enthousiaste vrijwilligers een warme maaltijd wordt bereid.

Uiteraard wordt die maaltijd daarna ook samen genuttigd en is er alle tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te komen. De doelstelling is om op die manier te komen tot een samenzijn dat als een warme en waardevolle ontmoeting wordt ervaren, iets wat deze mensen in hun thuissituatie waarschijnlijk minder snel zullen kunnen ervaren.