SIRIS.nl

MTB-toertocht Bikefun Liessel door Asten en Ommel

Mountainbikeclub Bikefun uit Liessel houdt op zondag 11 juni een Zomer MTB Tocht door de bossen van Liessel, Vlierden, Deurne, Ommel en Asten.

Pittige klimmetjes en technische stukken worden afgewisseld met single tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. De routes zijn geschikt voor zowel de sportieve- als de zondagsrijder. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Deelnemers met een ATB of veldritfiets hoeven alleen maar een afstand te kiezen, te trappen én te genieten.

Vanuit sportpark De Smeltkroes in Liessel kunnen zij een parcours fietsen van 30, 45 of 60 kilometer. Waarbij, naast de uitdagende bossen van Liessel, ook verschillende paden en mtb-routes in omliggende gemeenten worden aangedaan.

De start loopt over het Bikefunpark van Liessel dat uniek is in de regio door de kunstmatig aangelegde hindernissen, bruggetjes, een berg voor het beoefenen van klim- en afdalings-technieken, een pumptrack en rotsparcours.

Bij de pauzeplek kunnen deelnemers de energievoorraad weer aanvullen. En na de toertocht zijn er douchemogelijkheden bij de sporthal en kunnen deelnemers met hun groepje napraten over de tocht.

Let’s bike and have fun

,,Na het overweldigend aantal deelnemers tijdens onze wintertocht hebben we drie nieuwe uitdagende routes uitgestippeld,” vertelt Angelique Martens, voorzitter van de Liesselse mountainbikeclub die in de regio bekend staat om haar vele jeugdleden. Bij de wintertocht van afgelopen februari kwamen dik 700 wielerliefhebbers naar Liessel om een van de afstanden te fietsen. Met deelnemers uit België en Duitsland is de toertocht een evenement dat tot over de grens deelnemers trekt. Ook nu wordt het weer een sportieve dag die in het teken staat van ons motto: Let’s bike and have fun.”

Inschrijven

De deelnemers kunnen 11 juni tussen 8.00 en 10.00 uur inschrijven bij sportpark de Smeltkroes aan de Mgr. Berkvensstraat 82 in Liessel, waar voldoende parkeergelegenheid beschikbaar is.

Deelname kost € 5 en NFTU-leden krijgen € 1 korting. Jeugd tot 16 jaar mag gratis deelnemen.

Meer informatie op www.bikefunliessel.nl en op de website van wielersportbond NTFU.