SIRIS.nl

Museum Klok & Peel maakt zich op voor ‘Museum in Wintersfeer’

Museum Klok & Peel in Asten presenteert van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari het befaamde kerstevenement Museum in Wintersfeer.

Het hele museum ademt dan kerstsfeer. Enkele traditionele highlights trekken opnieuw veel bezoekers, vooral gezinnen en (groot)ouders met (klein)kinderen. 

Museum in Wintersfeer is een kersttraditie in wording. Denk aan de prachtige wintertaferelen, de kerststallenexpositie en de Lego Experience in de Oranjerie. 

Lego-Experience heeft een magische aantrekkingskracht op kinderen. De Lego-expositie die door doorgewinterde Legobouwers wordt samengesteld, oogst steevast veel bewondering. Eenmaal daardoor geïnspireerd stort de jeugd zich met veel enthousiasme op de grote voorraad Legosteentjes waarmee ze zelf aan de slag mag. Hun bouwsels krijgen een plek op de showtafel, zodat ze ook door anderen bewonderd kunnen worden. Voor de kleinste bouwers is er een aparte Duplohoek.

Rob Fritsen

Kidsproof 

Ook met de overige activiteiten maakt het Astense museum zijn onlangs hernieuwde Kidsprooflabel helemaal waar. In de brede gang staan voor kinderen diverse spelletjes opgesteld. Er is een wensboom waaraan ze lieve wensen kunnen ophangen voor hun naasten die dat nodig hebben. Ook is er een leuke selfie-kerstboom, ideaal voor het schieten van een sfeervol plaatje voor je kerstgroet, bijvporbeeld op social media. Natuurlijk is ook de Doe-tocht beschikbaar, die het hele jaar door onder kinderen enorm populair is.

Rob Fritsen

Kerstshow met Rolando

Op maandag 26 december (tweede kerstdag) is er live vermaak voor jong en oud met het middagvullend kerstprogramma ‘Kerstshow met Rolando’. In een korte show neemt Rolando je mee in een wereld vol magie en luchtig vermaak. Het geheim zit hem in de humor, de interactie met ouders en kinderen en de knotsgekke goocheltrucs. Ook gaat Rolando ballonnen vouwen en geeft (groot)ouders een workshop zodat zij hem daarna kunnen helpen. 

Kerststallen

In de kerstambiance is de kerststalexpositie een highlight. De expositie is samengesteld uit de kerststalcollectie van de Helmondse verzamelaar Peter Coppes. Hij toont kerststallen uit de hele wereld die om aandacht wedijveren. Wat te denken van de kerstboodschap van hoop en liefde, geboetseerd uit een paar klompjes rivierklei? Dat tafereel is afkomstig van de Nubiërs, een oud Egyptisch volk. Dichter bij huis: een kerststal, gesneden uit witte turf; turf die is ontstaan ten tijde van Christus’ geboorte. Ook dat pronkstuk wordt met trots getoond. Liever traditioneler? Op het tuinterras van het museum staat een grote kerstgroep opgesteld in een grote stal.

Hans van Gorp

Op woensdag 28 december wacht het publiek daar een live traktatie met optredens van de Astense troubadour Hans van Gorp. Met zijn warme stemgeluid en onder eigen gitaarbegeleiding zingt Hans liederen in kerstsfeer of wat het publiek ook maar wil horen. Zijn repertoire, opgebouwd gedurende een jarenlange muzikantenpraktijk, is fenomenaal. 

Rob Fritsen

Winterse taferelen

Natuurlijk zijn ook de vaste museumcollecties en enkele tijdelijke exposities vrij te bezoeken. Overal in het museum zijn prachtige wintertaferelen uitgebeeld, ook in het museumcafé. Daar smaakt na zo’n gevulde dag en bij zo’n stemmig decor de warme chocomel vanzelf nog lekkerder dan thuis. 

Her museum is dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Op eerste kerstdag 25 december en nieuwjaarsdag 1 januari is het museum gesloten. Op oudjaarsdag 31 december is het museum geopend van 12.00 tot 16.00 uur.