Museum Klok & Peel ook in 2024 Kidsproof

Museum Klok & Peel in Asten is één van de Brabantse musea die zich in 2024 weer mogen afficheren als Kidsproof.

Dit felbegeerde keurmerk, ook wel aangeduid als de ‘Michelinster van de museumwereld’ wordt in 2024 voor de 12e keer toegekend door de Museumvereniging.  

In 2024 telt Nederland 77 Kidsproof musea. Dat is 12 meer dan in 2023.

De keurmerken worden jaarlijks vergeven op basis van beoordelingen door zogenaamde Museumkids. Die doen het hele jaar door die hun best om hun museumbezoek te voorzien van een recensie. Die zetten ze in een app, compleet met nuttige tips en vrolijke ontdekkingen.

Dit jaar waren er 9.000 jeugdige  Museuminspecteurs, die samen 15.000 Museuminspecties uitvoerden. Over Museum Klok & Peel merkte één van de kinderen op: “Het tuintje maken is super leuk. En de geluiden maken op de klokjes. Mijn lievelingsmuseum.”

Het keurmerk Kidsproof is voor musea van groot belang. Ouders en grootouders laten zich er in toenemende mate door leiden wanneer ze op zoek zijn naar een leuk dagje uit met hun kroost. Annie van Galen, vrijwilliger Educatie van Museum Klok & Peel, is dan ook in haar nopjes met de uitverkiezing. ,,Wij doen jaar in jaar uit onze uiterste best om het kinderen in ons museum naar de zin te maken. Natuurlijk zijn we dan blij dat kinderen ons bij leeftijdsgenoten, hun (groot) ouders en hun onderwijzers aanbevelen.” 

Op 9 november maakt de Museumvereniging tijdens het Museumcongres in Zwolle bekend welk museum de hoogste score kreeg van de Museumkids. Dat museum wordt de landelijke winnaar  van de uitverkiezing.