Museum Klok & Peel opnieuw in wintersfeer

Museum Klok & Peel in Asten is van 21 december tot en met 9 januari weer helemaal in wintersfeer. 

Tijdens deze verlengde kerstvakantie manifestatie worden vooral gezinnen - kinderen met hun ouders of grootouders - in de watten gelegd.

De activiteiten vinden dagelijks plaats van 12.00 tot 17.00u, met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag (museum gesloten). Op oudejaarsdag is het museum geopend tot 16.00 uur).

Lego  

De Lego Experience is het hart van het evenement Museum in Wintersfeer. De meeste kinderen komen voor de Lego-expositie in de Oranjerie, met een speelplein waar ze zelf kunnen bouwen met Lego en Duplo. De Lego-expositie is opgezet door ervaren Lego-bouwers. Het biedt prachtige creaties en een bron van inspiratie voor de kinderen. De kinderen kunnen zelf aan de slag met lego;   de bouwsels van de kinderen krijgen een plek op de showtafel, zodat ze ook door anderen bewonderd kunnen worden. In verband met corona laten de kinderen zelf bouwen en kijken ouders op gepaste afstand toe.

Wintervertelling

Zijn de kinderen het bouwen moe dan kunnen ze op veel dagen luisteren naar wintervertellingen die voorgelezen worden. Dagelijks zijn er gratis rondleidingen door de collectie Klok. Kijk op de website voor data en tijden. Ook kunnen ze in de museumgangen spelletjes spelen of de museumspeurtocht volgen.

Kerststallen

Er is ook een expositie van bijzondere kerststallen afkomstig van over de hele wereld. Zo is er een kerststalletje te bewonderen van de Nubiërs, een oud volk, dat in grote armoede op eilandjes in de Nijl leefde, vervolgd werd en verdreven werd door de Romeinen. Een van hen maakte uit een paar klompjes rivierklei een kerststalletje met een kerstboodschap van hoop en liefde. Een pronkstuk dat met trots wordt geëxposeerd is een kerststal gesneden uit witte turf, turf die ontstaan is ten tijde van Christus’ geboorte.

Troubadour

Ook de volwassenen worden extra verwend. Zo brengt troubadour Hans van Gorp op 28 december met gitaar en zang zijn ballades en kerstrepertoire ten gehore. En overal in het museum zijn sfeervolle kersttaferelen, zoals een op Dickens geïnspireerd diorama in het museumcafé waar ook diverse winterse lekkernijen te krijgen zijn. Ook de Oranjerie wordt opgetuigd in kerstsfeer.

Meer info onder andere over openingstijden: www.museumklokenpeel.nl.

Het museumkaartje geldt als entreebewijs voor alle activiteiten. Uiteraard worden de coronamaatregelen, zoals aanbevolen door het RIVM, in acht genomen. Vanaf 13 jaar word bij binnenkomst gevraagd naar uw QR-code en is een mondkapje verplicht. Reserveren is niet nodig.