Museum Klok & Peel verwelkomt de zomer in sprankelend majeur

Museum Klok & Peel in Asten sluit de maand af met een nieuwe zomerfolder voor het grote publiek plus een nieuwe editie van het Klok & Peel Magazine voor zijn relaties en andere belangstellenden. 

Twee publieksuitingen in sprankelend majeur, want bestuur, medewerkers en vrijwilligers zijn maar wát blij dat na de corona-lockdown het 'nieuwe normale' leven een aanvang kan nemen.

Flyer

De flyer laat zien dat Klok & Peel focust op gezinnen met kinderen. Het museum pakt uit met nieuwe doe-tochten, te vinden in een grappig boekje waarin Tuurke de museummascotte en zijn vriendje Vlinder de kinderen voor gaan in twee AvonTuurkes door het hele museum. Voor de allerkleinsten zijn de doe-tochten op placemat beschikbaar. Spelenderwijs ontdekken, kijken en doen, dat zijn de peilers waar de AvonTuurkes op rusten. Kinderen leren hoe klokken worden gegoten en gestemd, maar ze kunnen ook interactief aan de slag: zelf een klok luiden of het carillon bespelen.

Rob Fritsen

Ook de afdeling Peel heeft veel te bieden. Je zal maar ineens oog in oog komen staan met een oerrund of een knipogende walvis voorbij zien zwemmen. Haast niet te geloven dat die ook bij de Peel hebben gehoord. Ook ontmoet je vosjes, de wolven en natuurlijk vele tientallen vogelsoorten. Het museum ligt te midden van prachtige thematuinen, waar je doorheen kunt dwalen of die je kunt bewonderen met vanachter een drankje of een ijsje vanaf het terras van het museumcafé. Voor wie tijd over heeft, starten bij het museum diverse wandel- en fietsroutes. Dat en nog veel meer maakt het museum een onvergetelijke ervaring.

Magazine 

De zomereditie 2021 van Klok & Peel Magazine ademt ook één en al optimisme. Het nieuwe bestuur stelt zich voor; de Klokken voor Amerika worden op de voet gevolgd; de terugkeer van de expositie De Peel een Mysterie wordt gevierd en ook in het magazine is er veel aandacht voor al het nieuws aan het familiefront.

Zie ook www.museumklokenpeel.nl/magazine.

Rob Fritsen