Museum Klok & Peel verwelkomt tijdens krokusvakantie jong en oud

Museum Klok & Peel in Asten heeft tijdens de krokusvakantie iets extra’s te bieden voor jonge gezinnen en/of kinderen die een paar dagen bij hun grootouders logeren.

Onder het motto ‘Help jij de natuur een handje?‘ zijn er van 22 februari tot en met 1 maart allerlei extraatjes voor actieve kinderen. 

‘Help jij de natuur een handje?’ sluit naadloos aan op het grote onderwijsproject ‘Lang Leve Planeet Aarde’ en de tijdelijke expositie ‘Samen het klimaat de baas’. Tegelijk nodigt het de kinderen uit om op verrassende manieren te spelen met thema’s uit de natuur. 

In een poppenkastspel ‘Netjes omgaan met de natuur’ mogen kinderen zelf een verhaal verzinnen. Er zijn poppenkastpoppen met dieren beschikbaar.

In ‘Bouw een jungle’ kunnen kinderen met minifiguren (boompjes, planten, dieren, etc.) een jungle op tafel bouwen.

In het ‘Camouflagespel’ leren kinderen hoe insecten camouflagekleuren gebruiken. ‘De voedselpiramide’ is een leerzaam spel waarin blokken met daarop dieren-met-hun-voedsel gestapeld moeten worden. De dieren worden zelf ook weer gegeten. Spannend om uit te vinden wie er bovenaan staat op de voedselpiramide.

Verder beschikbaar tijdens de ‘Help jij de natuur een handje?’-week: een Vlindersudokuspel, een levensgroot memoryspel en een mooie kleurplaat over de natuur.

Kinderen kunnen ook volop inspiratie opdoen in de collectie Peel in het museum. Die laat je op unieke wijze zien hoe de Groote Peel zich de afgelopen miljoenen jaren heeft ontwikkeld. Bezoekers kunnen hun hart ophalen aan bijvoorbeeld de zeer gedetailleerde vossenburcht, de aanwezige fossielen en een indrukwekkend mammoetskelet. Het museum toont de rijke flora en fauna van dit hoogveengebied, waarin cultuur en de mens centraal staan.

Bezoekers kunnen bovendien de tijdelijke expositie ‘Samen het klimaat de baas’ bezoeken. In de expositie laten Waterschap Aa en Maas en de gemeenten Asten en Someren zien hoe zij de nadelige effecten van de klimaatverandering te lijf gaan. De expositie toont o.a. hoe het Waterschap de beekdalen van Beekerloop, de Aa en de Kleine Aa opnieuw ontwikkelt. Deze waterlopen mogen weer meanderen en/of krijgen overstromingszones en natuurvriendelijke oevers. Daardoor ontstaat nieuwe natuur. Ook wordt getoond wat mensen zelf in en om het huis kunnen doen.

Niet voor niets is het museum uitgeroepen tot ANWB leukste uitje van Brabant. Ook kreeg het museum het predicaat KidsProof en het TripAdvisor certificate of excellence toegekend.

Voorafgaand aan deze activiteit is het museum op 19, 20 en 21 februari gesloten vanwege carnaval. 

Openingstijden: Zaterdag, zondag, maandag van 13.00 tot 17.00 uur; dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur.