Musical ‘De Trein’ van Kindcentrum De Ontdekking

Op dinsdagmiddag 19 juli is op het Varendonck College in Asten de musical 'De Trein' van Kindcentrum De Ontdekking gespeeld.

De musical ging over een treinreis van Amsterdam naar Marseille waarin de gekste passagiers met hun geheimen de trein instapten.

Rob Fritsen

Inhoud:

De familie Baretti reist met de treinreis mee, een half-Italiaanse familie met een heuse eigen familierecept voor pizza. Maar of dit familierecept wel zo origineel is dat weten we zo net nog niet. Ze worden vergezeld door familie Salaam, een steenrijke familie met drie persoonlijke bodyguards. De vader van de familie, Demi, is een oliesjeik en dat weten hun vier kinderen maar al te goed. 'De regels gelden niet voor ons, want onze vader is rijk!'. Verder wordt de bende compleet gemaakt door een heuse volkszanger, schrijfster en toerist die daadwerkelijk alles wil vastleggen en een ware Française met haar zusje. En dan zijn er ook nog die studenten die iets mysterieus mee lijken te vervoeren in hun koffer met luchtgaten erin. 

Rob Fritsen

Op het moment dat er van alles mis gaat wordt de politie ingeschakeld. En niet zomaar een bureau. Nee, de M.B. (misdaadbestrijding)-afdeling D.O.D. (Diamant Opsporings Dienst) moet eraan te pas komen. Hoewel zij meer op een boyband lijken dan op een speciale eenheid lukt het hen toch om de mysteries in deze trein op te lossen. Het personeel van de trein heeft er alle moeite mee om het de gasten toch naar hun zin te maken in een reis die heel anders loopt dan ze vooraf hadden verwacht.

Rob Fritsen

Groep 8 van De Ontdekking maakte er een leuke en spectaculaire musical van waar zang en dans echt tot hun recht kwamen.

Rob Fritsen